17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

158 de candidați au promovat sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat. 7,86 a fost cea mai mare medie și aparține unui licean de la LPS Slatina

- Advertisement -

Luni, 26 august, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, s-au afișat și rezultatele finale ale sesiunii a doua a examenului național de Bacalaureat. Dintre cei 509 candidați din județul Olt, care au dat BAC-ul, au promovat 158, cea mai mare medie fiind a unui licean de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Slatina. 

628 de absolvenți de liceu din județ s-au înscris pentru a susține examenul maturității de la sfârșit de lună august, fie toate probele, fie, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate. Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina și Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, și un centru de evaluare, au existat în județ, însă dintre toți cei înscriși s-au prezentat la probele scrise de săptămâna trecută doar 509.

Iar dintre cei prezenți la una sau mai multe materii, BAC-ul a fost promovat de un număr de 158 de liceeni, procentul de promovabilitate fiind, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, de 31,04%. Cea mai mare medie aparține unui absolvent al LPS Slatina, respectiv 7,86. 119 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a din județul Olt au absentat de la acest examen și nici nu a existat vreun eliminat din Bacalaureat.

Afișarea primelor rezultate a fost luni, 26 august, până la ora prânzului, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, la cele două centre de examen, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 30 august 2024.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, un candidat este declarat promovat la examenul național de Bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6.

Sesiunea august 2024 a BAC-ului a început joi, 8 august, și a implicat, în primă fază, susținerea a trei probe de evaluare a competențelor.

FOTO: Arhivă (prima sesiune a examenului de Bacalaureat)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți