17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, împreună cu jandarmii și mascații, acțiuni de amploare în municipiile Slatina, Caracal, dar și în localitățile arondate

- Advertisement -

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat în ultimele trei zile, adică între 30 august și 1 septembrie, acțiuni cu efective mărite, în colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și sancționarea abaterilor la regimul rutier. Totodată, la misiuni au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt. Activitățile au avut loc în municipiile Slatina și Caracal, dar și în comunele arondate ale acestora. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, fiind date peste 260 de amenzi, în cuantum de aproape 100.000 de lei. Au fost legitimate și aproximativ 560 de persoane, constatate zece infracțiuni, reținute trei permise auto, dar a fost găsit și un slătinean de 30 de ani, pe numele căruia căruia magistrații din Pitești au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la un an, cinci luni și zece zile închisoare, pentru comiterea unor infracțiuni rutiere.

„În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 560 de persoane, fiind constatate zece infracțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut trei permise de conducere, fiind retrase și două certificate de înmatriculare. Prin activitățile desfășurate s-a urmărit, în principal, prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri sau cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea persoanelor urmărite, dispărute sau a celor care au încălcat măsuri preventive”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități de verificare a 23 de societăți comerciale, ocazie cu care, pentru abaterile constatate, au aplicat două amenzi, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt au desfășurat activități specifice pentru depistarea persoanelor urmărite sau dispărute, fiind legitimate peste 80 de persoane.

Un condamnat la închisoare a fost depistat de aceștia, fiind dus la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

„În urma activităților desfășurate, a fost depistat un tânăr de 30 de ani, din municipiul Slatina, pe numele căruia Judecătoria Pitești a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 1 an, 5 luni și 10 zile închisoare, pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier. Persoana condamnată a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru întocmirea documentației specifice, ulterior fiind depusă în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova”, se mai arată în comunicatul IPJ.

Polițiștii olteni vor continua să desfășoare astfel de activități și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și prevenirea oricăror situații de risc.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți