17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Prima ediție a „Festivalului Internațional de șah”, organizată de Primăria Slatina la jumătatea lunii noiembrie

- Advertisement -

După ce a anulat organizarea Festivalului „Slatina Street Food”, actuala conducere a Primăriei a alocat banii prevăzuți pentru acest eveniment altor două manifestări, respectiv Festivalul de umor „Oltenii și… restu’ lumii” și, în premieră, o competiție sportivă de șah. Astfel, prima ediție a „Festivalului Internațional de Șah” va fi organizată de Primăria municipiului Slatina în perioada 15 – 17 noiembrie.

Primăria are ca partener Asociația Clubul de Șah Gen.Olt.Slatina, concursul urmând a se desfășura la Liceul cu Program Sportiv Slatina.

„Primăria municipiului Slatina organizează în colaborare cu Asociația Clubul de Șah Gen.Olt.Slatina, în perioada 15 – 17 noiembrie, ‘Festivalul Internațional de Șah Slatina 2024″, ediția I, datorită faptului că șahul are multe beneficii, atât pentru adulți, cât și pentru copii, precum dezvoltarea și îmbunătățirea funcțiilor cognitive ale creierului, inclusiv rezolvarea de probleme, gândirea creativă, planificarea strategică, recunoașterea modelelor și abilitățile de memorare”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în cadrul unei ședința de îndată a Consiliului Local Slatina, care a fost săptămâna aceasta.

Municipalitatea a alocat pentru organizarea acestei competiții de șah un buget de 50.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți