16.8 C
Slatina
marți,17 septembrie,2024

Ultimele Articole

Parc fotovoltaic, construit la Corabia, printr-un proiect finanțat prin Ministerul Energiei. Valoarea investiției este de aproximativ 5 milioane de lei

- Advertisement -

„Înființare capacități noi de producere a energiei electrice pentru autoconsum” este denumirea proiectului propus de inginerul Iulică Oane, primar al orașului Corabia, prin care se va înființa un parc fotovoltaic de 760 kW, investiția a cărui valoare se ridică la aproape 5 milioane de lei, mai exact 4.745.327,03 lei.

Potrivit lui Dan Oltean, purtător de cuvânt al Primăriei Corabia, proiectul a fost selecționat pentru finanțare prin Ministerul Energiei – Fondul pentru modernizare în România, obiectivul general al acestuia fiind creșterea capacității de producție de energie din surse regenerabile, prin construirea unui parc fotovoltaic de către Unitatea Administrativ Teritorială Corabia, în vederea asigurării unei ponderi cât mai mari din necesarul de energie electrică al acestuia.

„Prin realizarea și implementarea acestui proiect, se dorește utilizarea potențialului solar care este una din noile cerințe/tendințe implementate și utilizate într-o gamă largă. Avându-se în vedere că este o zonă cu un potențial solar bun și beneficiind de această sursă nelimitată, va rezulta scăderea utilizării combustibililor fosili, independența energetică și nu în ultimul rând eliminarea poluării mediului înconjurător”, a spus Dan Oltean.

Sursă foto: Internet (prezentare generală)

Potrivit sursei citate, prin realizarea și implementarea acestui proiect autoritățile locale doresc să optimizeze condițiile actuale, prin crearea unei centrale fotovoltaice, care să asigure independența energetică: „Acest proiect ne va pune la adăpost de fluctuațiile prețurilor pe piața energiei și va aduce bugetului local economii considerabile. În contextul economic actual și luând în calcul condițiile de mediu, intenția de a crea o unitate proprie de producere a energiei electrice, utilizând energia solară, reprezintă un act de responsabilitate atât față de comunitate, cât și față de mediul înconjurător. Implementarea prezentului proiect investițional vizează achiziția de echipamente și servicii și lucrări specifice cu scopul dezvoltării unității de producție a energiei electrice din surse solare”.

Sursa citată mai arată că obiectivele specifice ale proiectului sunt: crearea unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 759,92 kWp/0,65 MW (puterea invertoarelor); scăderea amprentei de mediu asociată consumului anual de energie electrica cu minim 95%; asigurarea din producție proprie de energie electrica din surse regenerabile a minim 95 la sută din consumul mediu anual de energie electrică.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți