7.3 C
Slatina
joi,21 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Campania de promovare a proiectului „Slatina – vatră străbună de cântec, joc și voie bună” s-a încheiat cu un spectacol folcloric la Fântâna Speranței

- Advertisement -

Proiectul „Slatina – vatră străbună de cântec, joc și voie bună”, derulat de Asociaţia Culturală „Căluşarii Slatinei”, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Slatina, este o manifestare folclorică cu tradiție în municipiul reședință a județului Olt care a continuat și anul acesta să atragă tot mai mulți cetățeni indiferent de vârstă, fie că sunt spectatori sau artişti. Ani la rând acest proiect a reprezentat o adevărată rampă de lansare pentru tinere talente și cu siguranță așa se va întâmpla și după campania de promovare a proiectului și noile înscrieri care s-au încheiat luni, 16 septembrie 2024.

Ediția 2024 a spectacolului muzical coregrafic intitulat „Slatina – vatră străbună de cântec, joc și voie bună” a început pe 5 august și iată că după o lună și jumătate a ajuns la final. Anul acesta, în cadrul proiectului, în Parcul Tineretului din Slatina au avut loc mai multe spectacole folclorice în care au evoluat ansambluri, dar și soliști vocali din județ. Așa s-a întâmplat și luni, 16 septembrie, însă, de data aceasta, spectacolul folcloric care a încheiat campania de promovare și înscrierile s-a desfășurat la Fântâna Speranței.

Și cum a debutat cu Ansamblul Folcloric „Dârjovul” Valea Mare, tot același ansamblu a evoluat și acum în fața a zeci de spectatori care au vrut să fie în public și au aplaudat fiecare moment coregrafic oferit de membrii acestuia.

Sub pregătirea instructorului coregraf Alexandru Rizea, a directorului Cristina Oprițescu, a coordonatorului artistic Anișoara Bărbuia și a coordonatorului ansamblului Gabriel Dragnea, primar ales al comunei Valea Mare, copiii au prezentat în spectacol două dansuri de fete – „Salta” și „Ițele”, precum și tradiționalul dans bărbătesc călușul.

De asemenea, în spectacolul ce s-a desfășurat pe parcursul a aproximativ trei sferturi de oră au mai evoluat, interpretând piese din mai multe zone ale țării, și tinerii soliști vocali și instrumentiști Mădălin Ion Gheorghe, Maria Nicoleta Truță, Ana Alexandra Burciu, Alexandru Alin Șerban – acordeon, Sara Andreea Militaru și Bianca Mădălina Coman de la Cercul „Orchestră populară – taraf” al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, pregătiți îndeaproape de profesorul Liviu Enache.

Spectacolul a fost și de această dată unul reușit, publicul aplaudând îndelung fiecare moment coregrafic sau muzical.

Cât în privința înscrierilor, acestea au fost pentru un concurs de muzică populară care este dedicat soliștilor vocali, de la copii și până la pensionari, numărul celor care urmează a participa fiind de aproape 60.

„Acesta a fost ultimul spectacol din cadrul campaniei de promovare a proiectului «Slatina – vatră străbună de cântec, joc și voie bună», pe care îl derulăm împreună cu Primăria Slatina. Am ales ca loc Fântâna Speranței pentru că aici se va termina și campania de înscriere a copiilor, a tinerilor și a pensionarilor care vor participa la un concurs folcloric derulat în cadrul aceluiași proiect. În următoarea perioadă vom organiza acest concurs, pentru soliști de muzică populară și soliști dansatori, la categoriile copii, tineri și adulți. Iar numărul înscrișilor, a urmare a campaniei, este de aproximativ 60”, a declarat profesorul Ilie Brăileanu, președintele Asociației Culturale „Călușarii Slatinei”.

Organizatorii evenimentului muzical au oferit tuturor celor implicați în desfășurarea acestuia diplome de excelență.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți