17.3 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Președintele PNL Olt, inițiativă pentru donarea de ajutoare pentru sinistrații din Galați și Vaslui. Primarul Mario De Mezzo promite construirea unei săli de sport cu 1.000 de locuri la Slatina

- Advertisement -

Gigel Știrbu, deputat și președintele PNL Olt, împreună cu Mario De Mezzo, primarul ales al municipiului Slatina, au susținut în dimineața zilei de joi, cu începere de la ora 10:00, o nouă conferință de presă la sediul Organizației Olt a PNL din municipiul reședință a județului. În cadrul acesteia au fost aduse în discuție mai multe subiecte de interes atât pentru locuitorii din Slatina, cât și pentru cei din județul Olt.

Iar printre cele mai arzătoare aduse în atenție de președintele liberalilor olteni a fost cel al inundațiilor din județele Galați și Vaslui. Iar cum site de familii și-au pierdut bunurile agonisite într-o viață de om, Gigel Știrbu spune că populația trebuie să fie solidară cu acestea. De aceea, el a menționat în cadrul conferinței că o să le propună colegilor săi să se implice în donarea și colectarea de ajutoare pentru sinistrații din cele două județe, aflați în suferință.

„Acum douăzeci de ani, când lucram în Prefectura Olt (avea funcția de subprefect al județului n.r.) îmi amintesc de solidaritatea românilor cu oltenii afectați de inundațiile de atunci. (…) Este timpul să întoarcem și noi gestul pe care l-au făcut la acea vreme”, a declarat politicianul.

Președintele liberalilor din județ a adus în discuție și un subiect politic, spunând că lista de candidați propusă de PNL, pentru alegerile parlamentare ce sunt programate pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, a fost validată Biroul Politic Național, for de conducere al PNL-iștilor din întreaga țară.

După ce la început a continuat să aducă unele critici la adresa vechii conduceri a Primăriei Slatina, Mario De Mezzo, primarul ales al urbei, Mario De Mezzo, a detaliat pe scurt unele priorități a noii administrații liberale, și anume proiecte de investiții, unul dintre acestea urmând a fi gata chiar până la sfârșitul anului viitor.

Pe această listă scurtă se află un teren de sport pe strada Văilor, blocuri ANL, reamenajare a Pădurii Strehareți și amenajarea mai multor zone de agrement prin urbe, Park & Ride, o grădiniță, încă un bazin de înot și o sală de sport multifuncțională municipală cu o capacitate de o mie de locuri, aceasta urmând a fi gata, potrivit lui De Mezzo, până la finele anului 2025. Este vorba de un proiect independent de Sala Polivalentă, cu o capacitate de 3.000 de locuri, ce se construiește pe strada Crișan. Acesta, dar și proiectul noului Stadion municipal „1 Mai” din Slatina, cu peste 10.000 de locuri, sunt realizate cu fonduri alocate de Compania Națională de Investiții. Continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă se află în licitație, în procedura de licitație fiind și stadionul, dar în cazul acestei investiții s-a depus o contestație ce urmează a fi soluționată.

„Din punctul meu de vedere cred că este mult mai util și econom să încălzim o sală cu o capacitate de 1.000 de locuri, decât Sala Polivalentă care are o capacitate mult mai mare. Referitor la fonduri pentru Primăria Slatina am făcut eforturi supraomenești pentru a schimba proiecte, pentru a face altele care să fie utile slătinenilor și pentru a aduce bani europeni utili orașului (…). Și veți vedea că vor fi făcute pe fonduri europene. Pădurea Strehareți, va fi amenajată. Vom avea un teren de sport pe Văilor care va arăta senzațional, vom avea amenajări de zone de agrement. Grădiniță, blocuri de la ANL și un bazin de înot prin CNI. Toate aceste proiecte sunt utile. Proiectele pe fonduri europene vor fi pentru oraș, pentru cei care locuiesc aici”, a declarat Mario De Mezzo.

Dar până când proiectele anunțate vor fi demarate sau finalizate, primarul ales îi invită pe slătineni în ziua de sâmbătă, 21 septembrie, la Ziua Națională a Curățeniei, campanie derulată cu sprijinul ONG-ului „Let’s Do It, Romania!”. Locuitorii urbei sunt așteptați la intersecția străzii Basarabilor cu strada ce duce la Mănăstirea Clocociov, pentru a igieniza o zonă în care, potrivit primarului ales, sunt aruncate „din neatenție” multe gunoaie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți