14.1 C
Slatina
duminică,6 octombrie,2024

Ultimele Articole

Ziua nonviolenței, sărbătorită de polițiștii olteni prin derularea campaniei „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” în unități școlare din Slatina și Corabia

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia, au desfășurat zilele trecute, în contextul Zilei Internaționale a Nonviolenței, o serie de activități educative în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Slatina și orașul Corabia, dar și în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

Oamenii legii i-au avut alături pe jandarmi, dar și pe angajații de la Antidrog.

„Activitățile au fost organizate în colaborare cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Olt și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt. Acțiunile au avut loc în cadrul campaniei naționale ‘Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția’, care are ca scop sensibilizarea tinerilor cu privire la consecințele violenței sub toate formele sale și încurajarea acestora să vorbească atunci când se confruntă sau sunt martori ai unor astfel de situații”, au transmis reprezentanții Poliției Olt.

Sursa citată mai arată că elevii și minorii din centrele DGASPC Olt au primit informații esențiale despre scopul campaniei și au beneficiat de sfaturi antivictimale și antiinfracționale, pentru a ști cum să se protejeze și să reacționeze în fața violenței.

„În cadrul întâlnirilor, specialiștii au explicat tinerilor importanța adoptării unui comportament responsabil, atât în mediul școlar, cât și în afara acestuia, subliniind faptul că tăcerea în fața violenței nu este o soluție. Aceștia au fost încurajați să folosească resursele disponibile și să colaboreze cu autoritățile în vederea soluționării eventualelor situații conflictuale”, au mai transmis polițiștii.

Campania „Tăcerea e tot violență. Vocea ta e soluția” subliniază necesitatea implicării active a comunității și a tinerilor în prevenirea și combaterea violenței, pentru a construi un mediu sigur și nonviolent pentru toți.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți