15.2 C
Slatina
sâmbătă,5 octombrie,2024

Ultimele Articole

PSD Olt a anunțat lista candidaților pentru alegerile parlamentare

- Advertisement -

Organizația județeană Olt a Partidului Social Democrat a anunțat vineri, în sala de ședințe a Consiliului Județean Olt, că are echipa care contează pentru Parlamentul României, prin președintele său Marius Oprescu, președinte al Consiliului Județean Olt.

În Sala Europa a CJ Olt au fost prezenți cei 94 de primari social democrați ai localităților din județ, actuali parlamentari PSD de Olt, dar și șefi social democrați ai mai multor instituții oltene.

Pe lista cu candidații PSD Olt pentru parlamentarele din data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, apar nume vechi, dar și nume noi. Însă, sunt și nume vechi ale unor parlamentari social democrați care nu se mai regăsesc pe actuala listă sau nu mai sunt pe un eventual loc eligibil.

Cine sunt candidații pentru Senat

1. Paul Stănescu
2. Siminica Mirea
3. Emil Albotă
4. Corina Sulger
5. Răzvan Bățăgui

Candidații social democrați pentru Camera Deputaților

1. Marius Iancu
2. Florin Barbu
3. Adrian Chesnoiu
4. Liviu Voiculescu
5. Ionuț Ivan
6. Florin Ciocan
7. Mariana Leanca
8. Alexandru Berechet

„Cea mai importantă hotărâre pe care am luat-o (în cadrul ședinței Comitetului Politic Județean al PSD Olt n.r.) a fost aprobarea listei de candidaţi pentru Parlamentul României din această iarnă. Suntem astăzi, aici, într-o formulă inedită, îi avem alături pe cei 94 de primari social-democraţi, avem alături de noi reprezentanţi social-democraţi olteni în structurile guvernamentale, avem alături de noi consilieri judeţeni, consilieri locali, parlamentari de Olt dar nu în ultimul rând candidaţii pentru Parlamentul României din acest. an. Suntem nu doar o echipă politică suntem o forţă puternică, unită, hotărâtă care are în spate 120.062 de voturi de încredere acordate de cetăţenii judeţului Olt la ultimul scrutin electoral. Suntem împreună o echipă, echipa care contează. Suntem oameni care au dezvoltat comunităţile din care provin, care au atras fonduri europene dar şi guvernamentale, care au dezvoltat infrastructura rutieră, şcoală, socială, oameni care într-un cuvânt au ridicat nivelul de trai în comunităţile din care provin. PSD Olt întotdeauna, între cetăţeni, aleşii locali, aleşii judeţeni, parlamentari şi Guvernul României a existat un parteneriat, care a reuşit să răspundă nevoilor cetăţenilor şi să facă lucruri bune şi importante pentru judeţul Olt. În continuare, avem nevoie la Bucureşti, de oameni puternici şi mulţi atât în Parlamentul României dar şi în structurile guvernamentale pentru a putea influenţa deciziile care se iau acolo, decizii care înseamnă bani, bani de investiţii. Aşadar, în această toamnă, iarnă, să ştiţi că nu vorbim doar despre alegeri, vorbim de viitorul judeţului Olt şi al României. Aşadar, asta este echipa pe o prezentăm cu toţii, echipa care contează, care asigură investiţiile concrete în judeţul Olt. Lista de candidaţi pentru Senat: pe locul 1 – Paul Stănescu, secretar general al PSD, senator, inginer; locul 2 – Siminica Mirea, senator, inginer; 3 – Emil Albotă, deputat, conferenţiar, inginer constructor; 4 – Corina Sulger, membru Comitet de reglementare ANRE, inginer; 5 – Răzvan Costel Băţăgui, directorul Şcolii Nr. 2 Caracal, profesor de istorie. La Camera Deputaţilor: locul 1 – Marius Iancu, deputat, economist; 2 – Florin Barbu, ministrul Agriculturii, deputat, economist; 3 – Adrian Chesnoiu, preşedintele Comisiei de Agricultură, deputat, jurist; 4 – Liviu Voiculescu, senator, jurist; 5 – Ionuţ Ivan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, economist; 6 – Florin Ciocan – preşedintele ANMSC, jurnalist; 7 – Mariana Leanca, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci, medic primar; 8 – Alexandru Berechet, consilier local, operator turism, fost viceprimar al municipiului Slatina. Aceasta este lista pe care am aprobat-o astăzi, lista care contează, cu ei vor merge în această bătălie din această toamnă şi iarnă”, a declarat Marius Oprescu, șeful social democraților olteni, în timpul anunțării listei candidaților pentru alegerile prezidențiale.

Întrebat de jurnaliștii prezenți în sala de sedințe a CJ Olt, Marius Oprescu a vorbit despre cum a ales să construiască lista candidaților social democrați pentru alegerile din 1 decembrie: „Construcţia listei a fost cu consultarea aproape generală cu aproape toţi primarii din judeţul Olt, pentru că poate cu unii nu am reuşit să mă întâlnesc în această perioada de o lună, o lună şi jumătate de zile,dar să ştiţi că de-a lungul timpului am stat de vorbă cu toţi primarii, ştiu părerea generală a primarilor, am spus-o şi în cadrul Comitetului Politic Judeţean, faptul că anumiţi oameni sunt mai în faţă şi unii mai în spate nu înseamnă că au avut o activitate parlamentară mai slabă şi unii mai bun. Eu am fost mulţumit de parlamentarii de Olt, de toţi, noi am deschis birouri parlamentare în fiecare oraş şi municipiu din judeţul Olt. Fiecare oraş a avut cabinet parlamentar deschis, fiecare parlamentar s-a ocupat de unul sau două cabinete, au fost ţinute audienţe, fiecare parlamentar de Olt a avut un colegiu, fiindcă la noi organizarea politică a rămas pe vechea structură, de colegii, fiecare parlamentar de Olt a avut un colegiu de care a răspuns. Ca atare cu toţii au avut activitate şi mă bucură faptul că niciun parlamentar care nu se regăseşte pe listă sau se regăseşte pe un loc mai în spate nu s-a supărat şi nu a plecat din echipă”.

Legat de scorul pe care ar vrea să îl obțină la aceste alegeri, președintele social democraților olteni a declarat că speră să fie cât mai bun.

„Aşa cum v-am spus-o de fiecare dată noi sperăm să obţinem un scor cât mai bun. A spune acum ce rezultat ne dorim noi ar însemna din nou să facem o aroganţă. Bineînţeles că ne propunem un scor bun. Dacă în 2016 la locale pe votul politic am luat 54 şi ceva la sută, 95 de primari, iar la parlamentare am luat 68 virgulă la sută, închizând pentru prima oară patru parlamentari, patru deputaţi, fără să fie nevoie să intrăm la redistribuire naţională. În 2020 am luat la locale, votul politic judeţean, 54 virgulă la sută, 95 de primari, la parlamentare am luat 58 virgulă la sută. În 2024 am luat 58,59 votul politic la Consiliu Judeţean, 120.062 de voturi din judeţul Olt. 95 de primari, suntem astăzi 94. Spuneţi dumneavoastră cam ce rezultat ar trebui să ne aşteptăm noi că luăm”, a subliniat Oprescu.

Iar despre campania pentru aceste alegeri a ținut că dorește să fie una decentă: „Să ştiţi că, aşa cum am spus-o şi cu riscul de a mă repeta, noi vom face o campanie decentă, vom veni în faţa cetăţenilor şi prezentăm ceea ce am făcut pentru comunităţi şi pentru judeţul Olt şi ceea ce vrem să facem mai departe. Vom prezenta oamenii, care cu siguranţă sunt echipa care contează, oameni mai bine pregătiţi decât adversarii noştri. Nu vreau să intru în acea mocirlă în care ei încearcă să-şi construiască o campanie plecând de la aruncarea cu zoaie, cu noroi asupra noastră pentru că nu mi se pare un lucru corect. Ei încearcă să replice un model pe care l-au aplicat la Slatina, dar n-au înţeles nimic din ce s-a întâmplat la Slatina. La Slatina nu au câştigat ei alegerile, la Slatina le-am pierdut noi. Deci ca atare să nu se bazeze pe acest model, că nu e valabil”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți