19.2 C
Slatina
miercuri,9 octombrie,2024

Ultimele Articole

Președintele Iohannis a conferit ordinul „Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler” Liceului Teoretic din Osica de Sus

- Advertisement -

Palatul Cotroceni a găzduit în seara zilei de marți, 8 octombrie 2024, o ceremonie organizată de Klaus Iohannis cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, sărbătorită anual în data de 5 octombrie. Directori și reprezentanți a 101 școli din întreaga țară au fost recompensate, printre instituțiile de învățământ premiate fiind și Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” din comuna Osica de Sus, distincția fiind primită de conducerea acestuia.

Ordinul „Meritul pentru Învăţământ în grad de Cavaler” a fost primit de unitatea de învățământ liceal olteană, președintele Iohannis conferind și ordinele „Meritul pentru învăţământ în grad de Mare Ofiţer”, „Meritul pentru Învăţământ în grad de Comandor” și „Meritul pentru Învăţământ în grad de Ofiţer”.

Astfel, președintele țării a semnat decretele de decorare a celor 101 instituţii de învăţământ, „în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educaţional”.

„Ieri (marți, 8 octombrie 2024 n.r.), în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, la Palatul Cotroceni, Președintele României E.S. Domnul Klaus Iohannis a acordat Liceului Teoretic ‘Ion Gh. Roșca’ Osica de Sus Ordinul ‘Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler’. Mulțumim dascălilor, elevilor, părinților și partenerilor noștri!’, este mesajul transmis la scurt timp de conducerea liceului oltean.

La rândul său, președintele Kalus Iohannis a postat pe pagina sa oficială de Facebook: „I-am decorat astăzi (marți n.r.), la Palatul Cotroceni, pe directorii, învățătorii și profesorii unor instituții de învățământ din țară pentru a onora, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, realizările remarcabile ale școlilor pe care le reprezintă. Educația a fost una dintre temele fundamentale ale mandatelor mele, pentru că, așa cum am spus mereu, reprezintă temelia pe care se dezvoltă o națiune. Performanța școlară a elevilor și a profesorilor nu se mai măsoară doar prin note. Școala este chemată acum să răspundă unei misiuni complexe, să pregătească elevii nu doar profesional, ci și să devină cetățeni activi, care au un parcurs de succes pe o piață a muncii extrem de dinamică. Și avem astfel de școli, care cu adevărat educă tinerii pentru a deveni adulți responsabili, echilibrați și îi sprijină să se dezvolte emoțional și intelectual, pentru a-și realiza apoi pe deplin potențialul. Îmi doresc ca distincția primită astăzi să reprezinte în primul rând o recunoaștere a faptului că munca este răsplătită, că merită, întotdeauna, să alegi calea mai lungă, dar satisfăcătoare a dezvoltării temeinice”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți