2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

PSD a depus dosarele cu candidaturile pentru alegerile parlamentare la BEJ Olt

- Advertisement -

După ce la început de săptămână principalii contracandidați, cei de la PNL, au depus listele cu candidaturi la sediul Biroului Electoral de Circumscripție nr. 30 Olt, miercuri, în jurul orei 11:30, și echipa organizației județene Olt a PSD a ajuns la sediul BEJ din Prefectură pentru a depune dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare programate în data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

În fruntea echipei social democraților a fost Marius Oprescu, președintele PSD Olt, care i-a avut alături pe o parte din cei care sunt și în actualul mandat senatori și deputați în Parlamentul României, dar și pe alți reprezentanți importanți ai partidului, unul dintre ei fiind Cosmin Floreanu, subprefect al județului.

După depunerea listelor de candidaturi, președintele social democraților olteni a făcut o scurtă declarație de presă.

„Ca de fiecare dată, depunerea candidaturilor este un moment tratat cu maximă responsabilitate cetățenească și de reafirmare, în același timp, a angajamentului nostru, ca echipă, față de a duce județul Olt, pe acești patru ani care urmează, la nivelul următor de dezvoltare. Suntem o echipă, așa cum vedeți, unită, puternică, responsabilă, cu experiență administrativă, dar și cu determinarea necesară de a reprezenta județul Olt, la București, cât mai bine. Ne reafirmăm principiul cu care am plecat, de fiecare dată, și pe care nu-l vom abandona niciodată, acela de a face un parteneriat cu cetățenii județului Olt, cu primarii localităților din județul Olt, cu Guvernul României și cu instituțiile guvernamentale, parteneriat care va trebui să răspundă cât mai bine a așteptărilor cetățenilor și nevoilor lor. Nu suntem croiți pe scandal, pentru că viziunea noastră politică pleacă de la responsabilitate socială și administrativă. Vorbim, concret, pe proiecte pe care vrem să le facem, pe promisiuni onorate și pe planuri de viitor reale. Cetățenilor din județul Olt le transmitem că suntem alături de ei în fiecare zi, nu doar odată la patru ani, ca alții. Avem nevoie de fiecare vot, pentru că avem nevoie să trimitem cât mai mulți oameni la București, pentru a forma o echipă puternică, pentru a putea influența deciziile politice și administrative la nivel național, astfel încât să aducem în județul Olt cât mai multe investiții. Împreună suntem o echipă, ‘Echipa care contează'”, a spus Marius Oprescu.

Deși nu a dat o cifră a numărului de mandate de parlamentar pe care PSD Olt le-ar putea obține la aceste alegeri, Oprescu a menționat că echipa sa își dorește sa obțină cât mai multe voturi de la cetățeni: „Avem opt parlamentari. Mandate am obținut șapte. Am spus-o și la conferința de presă, după ședința de Consiliu Politic Județean pe care am avut-o, bineînțeles că ne propunem să luăm cât mai multe voturi de la cetățeni, cetățeni pe care cred că i-am convins, de-a lungul timpului, să fie alături de noi și care sunt convins că ne vor vota în continuare. Nu aș putea să vă spun exact anume acest lucru, că n-ar fi corect”.

Întrebat de jurnaliștii olteni, președintele PSD Olt a vorbit și despre proiectele mari ce vor fi implementate în județ.

„Avem mai multe proiecte mari, să știți. În primul rând, ne-am propus să facem un nou corp la Spitalul Județean de Urgență Slatina, care înseamnă un proiect de aproape 60 de milioane de euro. O clădire care va include un nou bloc operator și o nouă secție de ATI, pe lângă altele. Un heliport, astfel încât pacienții să nu mai meargă cu ambulanța până jos la stadion și să plece cu elicopterul, când avem nevoie de el acolo. Ne propunem, în continuare, să dezvoltăm managementul deșeurilor în județul lor, astfel încât lucrurile să fie cât mai clare și mai concrete și să fie cât mai bine aplicate. Ne propunem proiecte de infrastructură și avem deja în lucru două proiecte de drumuri județene, care înseamnă un target, un grant de 50 de milioane de euro asumat. Ne propunem pe proiecte guvernamentale să atragem, așa cum am atras și mandatul trecut, a doua sumă pe țară și prima sumă din cadrul organizațiilor Partidului Social Democrat, pe Programul ‘Angel Saligny’, și să aducem, în continuare, fonduri, astfel încât în județul lor să nu mai fie localitate fără apă, canal, școală, grădiniță modernizată și să avem gaze în toate localitățile, cât mai repede. Ne propunem foarte multe lucruri, dar cel mai bine este să mergem în fața cetățenilor, să le explicăm ceea ce am făcut și ceea ce vrem să facem în continuare, pentru că numai așa putem merge mai departe”, a subliniat Marius Oprescu, șeful social democraților olteni și președinte al Consiliului Județean Olt.

Cine sunt candidații pentru Senat

1. Paul Stănescu
2. Siminica Mirea
3. Emil Albotă
4. Corina Sulger
5. Răzvan Bățăgui

Candidații social democrați pentru Camera Deputaților

1. Marius Iancu
2. Florin Barbu
3. Bogdan Mihuți
4. Liviu Voiculescu
5. Ionuț Ivan
6. Florin Ciocan
7. Mariana Leanca
8. Alexandru Berechet

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți