13.1 C
Slatina
vineri,25 octombrie,2024

Ultimele Articole

Mario De Mezzo, învestit în funcția de primar al municipiului Slatina

- Advertisement -

Una dintre camerele de consiliu ale Secției Civile a Judecătoriei Slatina a găzduit în dimineața zilei de vineri, 25 octombrie 2024, un eveniment important din viața liberalului Mario De Mezzo, noul primar al municipiului Slatina, ales la alegerile locale din 9 iunie 2024 cu un număr de 15.317 voturi. A fost învestit oficial în funcție, depunând jurământul de credință.

Alături de președintele PNL Slatina au fost prezenți, printre alții, prefectul de Olt Ștefan Nicolae, deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, Marian Vasile, prim-vicepreședinte PNL Olt, primar al comunei Studina și candidat la alegerile parlamentare din 1 decembrie, pentru Senat, Laura Giura, viceprimar interimar al Slatinei, Viorel Rogojinaru, viceprimar interimar al Slatinei, Diana Crețu, city managerul municipiului Slatina, Cătălin Nedelcu, directorul Cancelariei Prefectului, Andrei Bălan, director Dezvoltare Urbană Slatina, Emanuel Oproiu, director Agenția Națională pentru Locuințe, Alin Suciu, directorul Parcului Industrial Slatina, dar și alți angajați ai Primăriei Slatina și susținători liberali ai acestuia.

După ce a depus jurământul de credință, acesta a dat o scurtă declarație de presă în fața jurnaliștilor prezenți.

„Sunt extrem de emoționat și recunoscător locuitorilor municipiului Slatina, pentru onoarea pe care mi-au acordat-o, de a mă vota primar al municipiului Slatina. Astăzi (vineri, 25 octombrie n.r.) am depus jurământul, din acest moment sunt învestit primar al municipiului Slatina. Angajamentul meu rămâne cu slătinenii și voi face public acest lucru cu fiecare ocazie pe care o voi avea. Voi fi un primar între oameni, al oamenilor, și voi munci oricât este nevoie ca Slatina să devină ceea ce mi-am propus: un oraș strălucitor. Le mulțumesc colegilor și prietenilor care sunt lângă mine, domnului președinte Gigel Știrbu, pentru susținerea dumnealui, fără de care, cu siguranță, n-aș fi reușit să ajung primar al municipiului Slatina și celui mai bun prieten al meu, Marian Vasile, fără a cărui susținere, de asemenea, nu aș fi reușit să ajung primar al municipiului Slatina”, a spus De Mezzo.

Reprezentanții mass-media l-au întrebat pe edil când va fi constituit și noul Consiliul Local și dacă în prezent poate lucra fără CL: „Sunt proceduri tehnice, instanța are niște termene specifice, nu e cazul să intru eu în aceste detalii. Termenele sunt variabile, așa că, în funcție de cum își urmează mersul în instanță validarea hotărârii consilierilor locali, vom vedea și în funcție de ordinul Prefectului: sunt lucruri care mă depășesc pe mine, nu sunt în competența mea administrativă. Consiliul Local actual este funcțional, dacă este nevoie pot fi făcute ședințe de Consiliu Local. De la 1 noiembrie, oricum nu se mai pot face rectificări bugetare pe investiții, deci rectificările bugetare, în ceea ce privește investițiile, au fost deja făcute. Ședințele Consiliului Local pot fi convocate, pe actualul consiliu local, până la învestirea noului consiliu. Deci primăria este funcțională. Nu există nicio problemă în Partidul Național Liberal. Partidul Național Liberal, în județul Olt și în Municipiul Slatina, este mai puternic decât oricând. Și acest lucru se va vedea și în următoarele runde de alegeri”.

Legat de numirea viitorilor viceprimari ai Slatinei, primarul Mario De Mezzo nu a vrut să înainteze răspunsuri.

„Nu vreau să înaintez răspunsuri, pentru că va fi rezultatul unei negocieri. Cu siguranță, o alianță cu Partidul Social Democrat este exclusă, asta ca să eliminăm zvonurile lansate de binevoitori. Și atunci, vom vedea, în funcție de negocierile cu AUR, de negocierile cu alți consilieri locali, care sunt variantele de viceprimari”, a precizat edilul.

Iar la finalul ceremoniei de învestire, toți cei prezenți au făcut o fotografie de grup în fața instanței de judecată slătinene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți