20.2 C
Slatina
duminică,27 octombrie,2024

Ultimele Articole

O nouă razie a polițiștilor olteni în sudul județului. 50 de amenzi date în câteva ore, cele mai multe șoferilor care au comis abateri în trafic

- Advertisement -

O nouă acțiune a polițiștilor olteni în sudul județului. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 octombrie, în intervalul orar 18:00 – 02:00, în zona de competență a Poliției orașului Corabia, precum și a Secției 3 Poliție Rurală Corabia și a Secției 10 Poliție Rurală Vișina, a fost organizată o acțiune tip „Razie”, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și a traficului și consumului de substanțe psihoactive. Oamenii legii au fost sprijiniți de jandarmi, iar neregulile constatate nu au întârziat să apară, fiind date 50 de amenzi. Majoritatea conducătorilor auto care au comis abateri pe drumurile publice ce tranzitează Oltul.

Agentul principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt, în cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, transporturi și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Iar alături de ei s-au aflat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

„Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 70.000 de lei. Dintre acestea, 42 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, cinci pentru abateri economice, iar trei pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială”, a declarat agentul principal Claudiu Șerban.

Sursa citată mai arată că, în cele opt ore ale acțiunii, forţele de ordine au constatat în flagrant delict şi trei infracţiuni la regimul rutier.

Astfel de activități ale polițiștilor și jandarmilor vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica amenzi, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți