16.6 C
Slatina
miercuri,30 aprilie,2025

Ultimele Articole

„Sunt adeptul faptelor și nu al vorbelor”

- Advertisement -

– declară avocatul Bogdan Chiosan, candidatul Filialei Olt a Partidului Național Liberal la funcția de primar al comunei Iancu Jianu

Pentru cei care nu vă cunosc, v-am ruga să ne dați câteva detalii despre dumneavoastră. Cine este Bogdan Chiosan?

Bogdan Nicolae Chiosan este, în primul rând, omul care s-a născut în data 7 septembrie 1982, are 42 de ani și este creștin-ortodox. Sunt tatăl unei adolescente minunate, în vârstă de 14 ani, și am alături o soție desăvârșită de mai bine de 17 de ani, ceea ce mă face să fiu mândru.

Puteți să ne prezentați și un scurt CV educațional și profesional?

Sunt absolvent al Liceului Teoretic „Ioniță Asan”, din municipiul Caracal, respectiv absolvent al Universității din Craiova – Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, licențiat în științe juridice – drept juridic în anul 2005, de profesie avocat în specializarea Drept comercial, Drept societar, Dreptul muncii, Consultanță juridica, din anul 2006 și până în prezent fiind membru al Baroului București timp de 5 ani, respectiv al Baroului Olt 14 ani.

Candidați la funcția de primar al comunei Iancu Jianu. Ce vă motivează să faceți acest demers?

Localitatea Iancu Jianu este locul meu de suflet de mai bine de 15 ani, locul pe care mi l-am dorit toată copilăria și pe care, spre mulțumirea mea, am reușit să îl găsesc aici. Proiectul pentru funcția de primar a început în urmă cu patru ani, mai exact în luna noiembrie 2021, când am decis că această comună are nevoie de o schimbare în bine, după ce am urmărit un reportaj cu evoluția comunei Ciugud, județul Alba, dar în bună măsură evoluția unor comune din județul Olt cum ar fi Studina, Oboga, Călui, Curtișoara, unde primarii în funcție au reușit să dovedească că imposibilul, poate deveni posibil. La acel moment am decis să încep activitatea socio-politică în comuna Iancu Jianu, să organizez diverse evenimente sociale, iar ulterior m-am implicat mult mai activ pe latura politico-administrativă a acestei localități. Principalul motiv al candidaturii mele la funcția de primar a fost determinat de încrederea acordată în urma numeroaselor discuții pe care le-am avut cu o parte din cetățenii comunei, care mi-au și propus să candidez pentru funcția de primar.

Lăsând modestia la o parte, ce calități credeți că vă recomandă pentru această funcție?

Prin prisma meseriei pe care o practic de mai bine de 19 ani, categoric sunt o persoană comunicativă, dețin un important bagaj de cunoștințe în materie juridică, administrație publică locală, iar prin prisma activității de consultanță juridică, am activat destul de mult în latura administrației publice locale. Sunt adeptul faptelor și nu al vorbelor, putând spune că în meseria mea faptele reprezintă rezultatul muncii bine făcute, materializată în soluții pozitive ale instanțelor judecătorești sau, după caz, feedback-ul pozitiv al clientului la momentul definitivării procedurilor juridice în care am acordat consultanță juridică. Apreciez că un primar trebuie să se implice în tot ceea ce înseamnă activitatea curentă a tuturor serviciilor din cadrul unei primării, să aibă abilitatea de a face funcționale aceste servicii, iar cetățenilor comunei să li se ofere servicii prompte și de calitate. Nu în ultimul rând, opinez că activitatea primarului se impune a fi făcută foarte mult în localitate, prin a monitoriza personal proiectele aflate în curs de implementare, dar și de a avea o echipă de profesioniști alături de care să poată accesa axe de finanțare cu fonduri europene și/sau guvernamentale pentru dezvoltarea și funcționalitatea corespunzătoare a serviciilor de utilitate publică (apă curentă/canal), furnizare gaze naturale, amenajare locuri de joacă pentru copii, zone de spații verzi, terenuri de sport multifuncționale, servicii educaționale tip after-school, etc.

Ce părere aveți despre ceilalți candidați?

Nu pot face aprecieri corespunzătoare asupra calităților celorlalți candidați, îi cunosc destul de puțin sau deloc, însă consider că un primar competitiv trebuie să dețină contactele și capacitatea profesională necesară pentru a relaționa corespunzător cu cetățenii comunei, pentru a oferi cetățenilor servicii profesionale și prompte, dar și de a reprezenta cu succes cetățenii și localitatea în fața instituțiilor publice locale sau centrale.

Cum credeți că veți colabora cu consilierii locali aleși în urma alegerilor locale din luna iunie, anul trecut?

Consider că nu vor fi probleme de colaborare cu consilierii locali, ținând cont de faptul că avem un scop comun, acela de a pune umărul la dezvoltarea comunei, iar în cazul unor eventuale disfuncționalități de colaborare, opinez că, pe baza dialogului, se poate ajunge la un consens constructiv.

Care ar fi prima măsură pe care ați lua-o în calitate de primar? Suntem în plină campanie electorală, ce promisiuni le faceți cetățenilor din Iancu Jianu?

În această campanie am interacționat foarte mult cu cetățenii din toate satele comunei, iar problemele diferă de la un sat la altul, de la zonă la zonă, însă cu precădere trebuie definitivat, recepționat și pus în funcțiune sistemul de canalizare al satelor Preotești și Dobriceni, extinderea sistemului de canalizare în satul Iancu Jianu, lucrare care evoluează extrem de lent, apoi extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale în satele Preotești și Dobriceni, executarea de șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale pe strada Merilor, unde gospodăriile cetatenilor sunt grav afectate în perioadele ploioase, decolmatarea șanțurilor în satele Iancu Jianu, Dobriceni și Preotești, acolo unde nu există o sistematizare corespunzătoare.

Vă mulțumim!

Material publicitar politic – Partidul Național Liberal Olt – CMF 51250002

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți