Consilierii municipali reuniti in sedinta extraordinara au aprobat ieri lista celor opt proiecte care vor beneficia de finantare nerambursabila de la bugetul local al Slatinei. in ordinea punctajului obtinut, primul pe lista s-a clasat proiectul Colegiului National Radu Greceanu – Povestesc Slatina, care a cumulat 68 de puncte. Proiectul are o valoare totala de 24.500 lei, finantarea nerambursabila solicitata primariei fiind de 22.000 lei. Suma alocata a fost insa de 15.000 lei. in motivarea punctajului se arata ca impactul proiectului in comunitate este destul de limitat ca grup tinta si medie de varsta, solicitantul nu a prezentat documente care sa dovedeasca parteneriatele incheiate pentru implementarea proiectului si nici documente care sa demonstreze experienta similara de parteneriat in activitati de profil.
Dezvoltarea activitatii sportive pentru copii si juniori din municipiul Slatina, proiectul Asociatiei Clubul Sportiv Slatina, a obtinut 60 de puncte si o finantare nerambursabila de 30.000 lei. Suma solicitata de initiatorii proiectului cu o valoare totala de 58.500 lei a fost de 50.000 lei. Potrivit motivarii punctajului, solicitantul nu a facut dovada experientei anterioare in managementul de proiect din surse atrase, din proiect nu reiese comunicarea cu alte institutii sau organizatii de profil si exista riscul suprapunerii de activitati.
Slatina muzicala-traditie si contemporaneitate, editia a IV-a, initiat de Asociatia Cultural – Artistica Lyra, a obtinut 51 de puncte si o finantare de 100.000 lei. Valoarea totala a proiectului este de 198.000 lei, suma solicitata fiind de 180.000 lei. in motivarea punctajului se precizeaza ca in proiect figureaza cheltuieli care pot fi realizate de solicitant – tinute de scena, instrumente si accesorii musicale, iar obiectivele nu au fost clar formulate astfel incat sa se incadreze cat mai concret in prioritatile de dezvoltare a municipiului Slatina, concentrandu-se in special pe promovarea muzicii, mai putin pe stimularea participarii cetatenilor la viata orasului.
Slatina -vatra strabuna de cantec, joc si voie buna, proiectul Asociatiei Calusarii Slatinei, a obtinut 32 de puncte si o finantare de 30.000 lei, desi solicitase 93.715 lei. Printre observatiile din motivarea punctajului se numara cheltuielile cu personalul mai mari decat cele cu premierea participantilor la concursurile organizate prin proiect, precum si faptul ca solicitantul nu a facut dovada existentei resurselor materiale proprii pentru implementarea activitatilor proiectului.
Teatru pentru tineret, un proiect al Asociatiei Culturale PROART-Slatina 2010, a cumulat 25 de puncte, finantarea aprobata fiind de 20.000 lei, desi suma solicitata era de 81.000 lei. Potrivit motivarii, printre altele, solicitantul nu a facut dovada faptului ca sunt programate activitati si cheltuieli necesare implementarii.
in spatele zidurilor, proiect de conservare a patrimoniului istoric al Slatinei ce apartine Asociatiei Ecologia Bunului Simt a obtinut 23 de puncte si o finantare de 25.000 lei, desi suma solicitata era de 110.000 lei.
Solicitantul prezinta un proiect care se realizeaza pe o perioada de doi ani, fara sa faca o departajare intre anii calendaristici si activitatile pentru care solicita finantare. Drept urmare, alocarea financiara si evaluarea activitatilor s-a facut pe acele activitati care se inscriu in anul 2011, este una din motivatiile punctajului.
Asociatia ALYMAR LYR a participat cu proiectul Promovarea talentului muzical si a dansului popular, obtinand 16 puncte si o finantare nerambursabila de 30.000 lei, desi solicitase 190.100 lei. Potrivit motivarii punctajului, printre altele, solicitantul nu a facut dovada unui acord de parteneriat cu ansamblurile si artistii mentionati in cererea de finantare, exista cheltuieli care pot fi realizate de solicitant, iar metodele de atingere a scopului proiectului nu sunt prezentate la un nivel de detaliu care sa permita stabilirea eficientei acestora.
Cel mai mic punctaj a fost obtinut de proiectul Asociatiei Nagual . Autismul vorbeste, e timpul sa asculti. Cu 10 puncte, proiectul a obtinut o finantare de 30.000 lei, din cei 300.000 lei solicitati.
Proiectul se refera la actiuni stricte care implica interventie de specialitate care se poate face cu greu in altfel de medii decat cele controlate – institutii de specialitate. Activitatile din proiect se refera inclusiv la amenajarea spatiului, iar valoarea totala a lucrarilor de construire nu justifica interventia autoritatilor locale in activitatile de pregatire a patrimoniului. Nu se identifica o corelare clara intre obiectivele proiectului si activitatile care se vor implementa, cu preponderenta activitatile de construire nu se regasesc ca finalitate in atingerea obiectivelor, se arata in motivarea punctajului.
Finantare nerambursabila de la bugetul Primariei Slatina pentru opt proiecte
- Advertisement -
- Advertisement -