25.2 C
Slatina
sâmbătă,28 septembrie,2024

Ultimele Articole

Cătălin Rotea a câștigat al doilea mandat de primar al orașului Balș și își propune să creeze tot mai multe locuri de muncă

- Advertisement -

Cătălin Rotea a câștigat alegerile locale din 9 iunie 2024 cu 65 de procente, bălșenii dovedindu-i că au încredrere în el și în proiectele sale. Unele importante au fost deja finalizate în primul său mandat, însă alte investiții sunt încă în derulare și vrea să le continue în următorii patru ani, în al doilea său mandat pe care îl va prelua din toamnă, undeva spre sfârșitul lunii octombrie.

Iar dorința cea mai mare a edilului este ca parcul industrial să devină operativ în cel mai scurt timp. Rotea deja a atras mulți investitori în orașul de pe râul Olteț încă din primul său mandat, între anii 2020 – 2024
creându-se nu mai puțin de 500 de noi locuri de muncă. De aceea, primarul dorește ca și în al doilea mandat să creeze cât mai multe locuri de muncă pentru bălșeni ca aceștia să nu mai trebuiască să facă naveta la Slatina sau Craiova, unde lucrează în prezent.

„Cel mai important proiect… să continuăm să stimulăm investitorii, pentru a crea locuri de muncă, pentru că ceea ce am adus până în prezent în oraș, 500 de locuri de muncă create din perioada 2020 – 2024, nu sunt suficiente. Cererea de muncă în orașul Balș este mult mai mare și va trebui să asigurăm acest necesar de locuri de muncă, iar parcul industrial și ofertele pe care le avem pentru investitori sunt convins că vor satisface această dorință a bălșenilor de a nu mai face naveta către Slatina sau către Craiova. (…) Sunt discuții, au fost discuții și acum câteva luni. Am fost la un pas să atribuim întreg parcul industrial unei firme, care a luat o decizie privind afacerea lor și a investit unde au ei terenurile la Robănești (QFort n.r.), sunt convins că, din discuțiile pe care le purtăm în prezent, parcul industrial va fi operativ cât mai curând. Este o chestiune pe care oamenii trebuie să o înțeleagă, poate mulți întreabă de ce nu investesc în parcul industrial. Dacă mergeți acolo o să vedeți că este o grămadă de dărâmături. Motivul pentru care nu am investit în parcul industrial este că, pe de o parte, nu avem resursele financiare necesare, pe de altă parte, pentru că vorbim de un parc de 5,5 hectare, nu pot să fac niște lotizări neștiind cine vine. Atunci am preferat să negociez cu fiecare investitor și, atunci când batem palma, îi fac pe comandă exact zona de care are nevoie, să-i asfaltez unde vrea. Nu poți să arunci 2 milioane de lei pe geam și să fac 50 de loturi ca să-mi vină un investitor și să spună că nu vrea acea structură. Vine investitorul, iar noi croim după el”, a declarat edilul orașului Balș.

Iar despre viitoarele lucrări din urbea de pe malurile râului Olteț, Cătălin Rotea a a explicat, în cadrul conferinței de presă pe care a ținut-o joi, 20 iunie, în Sala Europa a Primăriei Balș, ce proiecte sunt în derulare și care ar urma să fie finalizate.

„În viitorul apropiat ne dorim să finalizăm toate proiectele de infrastructură de canalizare și gaze, să aducem la starea inițială toate străzile, după care să le asfaltăm. Cele două asfaltări începute în luna mai, înainte de alegeri, pe strada Crizantemelor și pe strada Nufărului și Ion Creangă nu s-au oprit că au trecut alegerile, ele continuă, pentru că proiectele au banii asigurați și contractele sunt semnate, sunt chestiuni de procedură tehnică de execuție a proiectului. După care vom continua cu asfaltarea străzii Tudor Vladimirescu din Vârtina, străzii 1 Decembrie și, ușor-ușor, în limita creditelor bugetare din fiecare an, cu toate străzile pe care s-au executat lucrări de infrastructură critică – apă și canal. Trebuie să închidem aceste investiții cât mai repede, pentru ca bălșenii să aibă confortul necesar, nu un lux, trebuie să aibă normalitate: alimentare cu apă, canalizare, rețea de gaze, iar cei care locuiesc la bloc să aibă presiune chiar la etajul IV și să aibă subsolurile curate. Lucrăm astăzi pe nenumărate șantiere. Lucrăm la bazinul de înot, am început lucrările la sala de sport, se lucrează la centrul multifuncțional, se lucrează la Centrul de Primiri Urgențe al spitalului orășenesc, se lucrează pe strada 1 Decembrie, se lucrează la parcul de la Gengea și parcul de la Balta Gării, mai e un pic și finalizăm esplanada Casei Tineretului și începem într-un timp foarte scurt anveloparea primelor blocuri și construcția celor 30 de locuințe pentru tineri pe strada Cireșului. Și, fac un anunț în premieră: în afară de cele 48 locuințe sociale la care lucrăm și care sunt ridicate, suntem pe ordinul Ministerului Dezvoltării cu construcția a încă unei scări de bloc de 24 apartamente. 72 de apartamente, de locuințe sociale, date în folosință în următorul an sau cel târziu anul viitor acoperă în mare parte nevoia de locuințe sociale de la nivelul orașului. Lucrăm în prezent la reabilitarea școlilor, a locurilor de joacă și la ceea ce însemnă resturile din spital care au rămas nereabilitate, mici porțiuni din spital (…)”, a mai spus primarul din Balș.

Și Primăria orașului Balș urmează a fi reabilitată termic în viitorul apropiat, potrivit lui Rotea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți