14.1 C
Slatina
duminică,6 octombrie,2024

Ultimele Articole

Niciun absolvent de liceu din județ nu a obținut media 10 la sesiunea din vară a Bacalaureatului

- Advertisement -

Site-ul bacalaureat.edu.ro a publicat luni, până în ora prânzului, notele obţinute de absolvenții de la clasele a XII-a și a XIII-a, promoția curentă și seriile anterioare, iar din județul Olt nu este niciun licean care să fi obținut media 10. Însă, sunt patru care au medii între 9,90 și 10 care dacă sunt dispuși să depună contestații aceste medii le-ar putea crește la 10.

Este vorba despre doi elevi de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal cu mediile 9,95 și 9,91, unul de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina cu 9,93 și altul de la Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus cu 9,90.

În județ, pentru a susține examenul maturității, au fost 2.363 de absolvenți de liceu care s-au înscris. 1.595 au reușit să obțină media 6 și să-l promoveze, rata de promovabilitate în Olt fiind de 70,48 la sută. Iar 667 de candidați au fost respinși, unul fiind eliminat pentru tentativă de fraudă cu telefonul mobil. Vorbim de elevul de la Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia care joi, 4 iulie, a susținut ultima probă scrisă la centrul de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia care dădea BAC-ul la fizică și a fost prins cu o cască în ureche. Acesta mai poate susține examenul maturității abia după două sesiuni, adică în toamna anului 2025.

Cu cele mai mari rate de promovabilitate sunt Liceul Tehnologic din Crâmpoia, Colegiul Minulescu Slatina, Liceul „Mihai Viteazul” Caracal și Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, iar la polul opus sunt În continuare trei licee din Caracal, Drăgănești Olt și Cilieni unde niciun absolvent nu a promovat sesiunea din vară a BAC-ului.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi online, a fost programată în data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Afişarea rezultatelor finale va fi pe 12 iulie, în centrele de examen şi online. Rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului, și anume pe bază de coduri.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5, cel puţin, la fiecare dintre acestea; obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise, media notelor obţinute la probele scrise.

Cei care nu au reușit promovarea examenului maturității mai au o șansă, înscrierea pentru sesiunea din toamnă începând la jumătatea lunii iulie 2024.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți