1.2 C
Slatina
marți,22 octombrie,2024

Ultimele Articole

Acțiunea „Focus on the road”, desfășurată în forță și pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt acționează vineri, 11 octombrie, pe principalele drumuri publice care tranzitează județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în cadrul operațiunii „Focus on the road”, desfășurată la nivel european, sub egida ROADPOL (Organizația Polițiilor Rutiere din Europa). Raziile oamenilor legii din cadrul acțiunii au fost începute luni, 7 octombrie, și se vor încheia duminică, 13 octombrie 2024.

Spre exemplu, vineri, polițiștii Biroului Rutier Slatina au acționat pe principalele artere din municipiul reședință a județului, zeci de oameni ai legii fiind prezenți în șapte zone, pentru a-i trage pe dreapta pe șoferi. Două dintre echipajele polițiștilor rutieri au fost poziționați pe strada Libertății.

„Obiectivul principal al acțiunii vizează depistarea și sancționarea conducătorilor auto care aleg să desfășoare activități de natură a le distrage atenția de la volan, punând în pericol, în acest mod, atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la traficul rutier. Ne dorim ca toți cetățenii, nu doar șoferii, să conștientizeze pericolele la care se expun atunci când încalcă o regulă de circulație sau nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice și să se implice activ în creșterea gradului de siguranță rutiere prin respectarea normelor rutiere. Inspectoratul de Poliție Județean Olt își reafirmă angajamentul în continuarea activităților pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și crearea unui mediu mai sigur pentru toți cetățenii județului Olt”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan, să nu se lase distrași de dispozitivele electronice, să nu utilizeze telefonul mobil la volan și să păstreze o distanță de siguranță față de autovehiculele care circulă în fața lor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți