Consideram ca o astfel de actiune este binevenita pentru constientizarea protejarii factorilor de mediu de catre elevi. Actiunile specifice pentru educatia ecologica a elevilor stau la baza conduitei ecologice, comportamentului sau eticii ecologice, a precizat Daniela Balsanu, purtatorul de cuvant al APM Olt.
Decizia ca ziua de 22 martie sa fie sarbatorita ca Ziua Mondiala a Apei a fost luata in anul 1992, la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare ce a fost organizata la Rio de Janeiro. Din anul 1993 si pana astazi Ziua Mondiala a Apei s-a celebrat la nivel mondial sub diferite teme.
Pentru anul acesta, care este si anul de Cooperare Internationala pentru Apa, s-a stabilit ca tema Cooperarea in domeniul apei – o multitudine de actiuni la nivel international care au ca scop constientizarea tuturor oamenilor in ceea ce priveste protejarea apei, avand in vedere cresterea continua a cerintei pentru accesul la apa cat si problemele de mediu generate de apele uzate.
Sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor si de a pune in adevarata lumina rolul, indatoririle si responsabilitatile celor cu atributii in intretinerea, valorificarea si protejarea surselor de apa.
Cooperarea in domeniul apei, tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei
- Advertisement -
- Advertisement -