Care este atmosfera inainte de inceperea campaniei electorale in comuna Izvoarele?
Atmosfera este una destul de confuza, marcata atat de problemele cu justitia ale multor primari de comune si orase, cat si de dinamica mandatului actualului primar al comunei Izvoarele, increderea locuitorilor in institutia primarului scazand destul de mult.
Campania electorala care bate la usa pare a fi prima in care, la Izvoarele, se intrevede o opozitie reala. Sunteti pregatit pentru lupta?
Dupa cum tocmai am mentionat, lupta reala are legatura doar cu recastigarea increderii cetatenilor in institutia pe care intentionez sa o pastoresc, incredere ce a fost foarte mult diminuata de catre actualul primar caruia locuitorii comunei i-au acordat o sansa in urma cu 4 ani, sansa ce nu a fost materializata in niciun fel.
Cunoasteti cine sunt contracandidatii la alegerile din 5 iunie pentru alegerile locale in comuna Izvoarele?
Pot spune ca am un tablou complet despre posibilii candidati la Primaria Izvoarele. Spun posibili deoarece se pare ca justitia isi face treaba si sunt mari sanse sa nu mai fie toti cei de acum pe buletinele de vot in data de 5 iunie 2016. As prefera sa vorbesc despre mine si platforma mea electorala.
Ce cuprinde platforma dumneavoastra program?
Platforma mea de candidat la Primaria comunei Izvoarele este una cat se poate de liberala, in spiritul si respectand valorile liberale, orientata direct catre nevoile locuitorilor si structurata pe grade de importanta. Platforma are o continuitate a celor incepute in mandatul 2008-2012 si implica mai multe aspecte. in primul rand este imperios necesar sa reusim cartografierea tuturor loturilor de pamant existente pe raza localitatii Izvoarele, prin intocmirea unui proiect cu finantare europeana. Doresc, prin atragerea de fonduri europene atat de necesare, eliberarea de carti funciare fara contributia baneasca a locuitorilor, venind in acest fel in sprijinul tuturor posesorilor de teren agricol. Consider ca este una dintre actiunile urgente si de bun simt, avand in vedere faptul ca pentru o singura carte funciara solicitata se plateste intre 600 si 700 lei, indiferent de suprafata avuta, iar fiecare posesor de teren agricol detine cel putin 3 parcele pe care nu isi permit sa le cedeze mostenitorilor, cheltuielile cu cartile funciare fiind imposibil de suportat pentru cei mai multi dintre locuitori.
in al doilea rand, ca si grad de importanta, este necesara finalizarea lucrarilor la campusul scolar, dar si asfaltarea celor doua drumuri secundare care leaga comunitatile din Izvoarele si Alimanesti. De asemenea, consider ca este de o importanta majora terminarea aductiunii de apa: reteaua de alimentare cu apa si demararea lucrarilor la canalizare, construirea statiei de epurare. De abia dupa indeplinirea acestor obiective majore care ar readuce comuna noastra la un stadiu minim al normalitatii putem vorbi despre problemele de importanta secundara, si anume: terminarea lucrarilor la baza sportiva multifunctionala, finalizarea lucrarilor la noua primarie si darea in folosinta (cea veche nedispunand de un raport spatiu-personal specific).
in plan cultural si educational consider ca sunt necesare atat construirea unui camin cultural in satul Alimanesti, cat si crearea unor burse de merit pentru elevii cu cele mai bune performante din fiecare an de studiu. Cand vine vorba despre recreere, dar si performante sportive, ma gandesc la infiintarea unei echipe de fotbal care sa reprezinte comunitatea noastra.
De ce credeti ca toate aceste lucruri despre care vorbiti nu s-au realizat pana acum?
Dupa cum mentionam si la inceputul interviului, avand in vedere ca l-am precedat pe actualul primar, acesta nu doar ca nu a continuat proiectele incepute de mine in mandatul 2008-2012, ci a reusit cu succes sa distruga bunuri ale comunitatii, cum ar fi reteaua de irigatii, consecinta fiind dosarul penal in lucru pe care il are. Tot din seria distrugerilor putem mentiona si disparitia a zeci de hectare de izlaz. De asemenea, instalarea in scoli a tablelor cu markere pentru scris reprezinta un alt semn de involutie atat timp cat marker-ele lipsesc si elevii sunt obligati sa si le procure din banii proprii. Un alt element pe care actualul primar nu a reusit sa il duca la indeplinire este reprezentat de lipsa trecerilor de pietoni pe toata artera principala a comunei, inclusiv in dreptul scolii, gradinitei, Primariei sau a zonelor comerciale, locuri unde traversarea este intensa.
Aveti un mesaj pentru cetatenii comunei Izvoarele?
Doresc sa le transmit locuitorilor comunei sa nu isi piarda speranta si sa aiba un minimum de incredere ca lucrurile trebuie sa se schimbe, atat sub presiunea vremurilor tulburi pe care le traim, cat si prin oamenii bine-intentionati in ceea ce priveste soarta lor. Doresc sa ii sfatuiesc sa pastreze vii valorile ce trebuie transmise celor mai tineri dintre noi si sa isi educe familiile in spiritul apartenentei la aceasta frumoasa comunitate. Avem nevoie sa fim mai uniti ca oricand si sa impartasim valori comune, dar sa fim si realisti si sa sanctionam nedreptatile din jurul nostru. Sunt convins ca daca toti ne-am face treaba mai bine si cu mai mult devotament si responsabilitate, vom trai, noi sau copiii nostri, vremuri mai bune. Dumnezeu sa ne ajute!