- Advertisement -
Ati fost unul dintre coordonatorii campaniei la alegerile locale. Sunteti multumit de rezultatul obtinut de PNL Olt?
Sincer sa fiu, ma asteptam la un rezultat mai bun, unul care sa inceapa cu cifra 3. Din pacate, am pierdut in jur de 30 de primarii la diferente foarte mici de voturi. S-a cunoscut experienta si influenta primarilor in functie, majoritatea provenind din randul PSD, dupa cum bine stiti. Noi am avut doar 10 primari in functie, doi au fost de la ALDE si restul pana la 112 de la PSD. De asemenea, noi am trecut printr-o restructurare fortata, as putea spune, odata cu plecarea unor membri de partid la ALDE, a mai fost Ordonanta 55 care a dus la plecarea mai multor primari, aspecte care au afectat rezultatul de la alegerile locale din vara acestui an.
Cele mai bune rezultate au fost pe partea de nord. Studiu de caz, Scornicestiul, unde PNL castiga constant la ultimele alegeri. De ce acolo s-a putut, care e reteta succesului?
Da, este un rezultat mai bun comparativ cu alegerile de acum patru ani, se putea si mai bine, dar sunt multumit ca am reusit sa cream organizatii puternice pe al caror sprijin ne putem baza la urmatoarele alegeri. La Scornicesti reteta este foarte simpla, totul tine de echipa pe care ti-o formezi, careia ii dai incredere, pe care o organizezi asa cum trebuie, astfel incat rezultatul final sa-ti dea satisfactia maxima. si ca o provocare, as putea sa spun ca mi-am format echipa si pentru alegerile locale din 2020.
Se simte reprezentat cetateanul Ion Moisescu de actualul deputat Daniel Barbulescu, reprezentantul colegiului 2 in Parlament?
Eu, ca simplu cetatean, in ultimii 26 de ani nu m-am simtit reprezentat de nici unul dintre parlamentarii care au reprezentat aceasta zona. De fapt, ea a fost rareori reprezentata de parlamentari care locuiesc efectiv aici si care stiu realitatea din teren si nevoile oamenilor, singura exceptie fiiind perioada cand in Parlament a fost prezent si actualul primar al comunei Colonesti, Nicolae Stan.
in atare conditii, cei care au obtinut mandate au venit, au promis diverse, au fost votati si rareori sau deloc au mai trecut prin zona. Nu este numai parerea mea, ci a multor cetateni din aceasta parte a judetului.
Se apropie alegerile parlamentare. Intentionati sa candidati?
Da, intentionez sa candidez. De alfel, mi-am si exprimat aceasta dorinta in cadrul partidului.
Care din colegii dvs si-au mai exprimat dorinta de a candida?
Gigel stirbu, care va deschide lista pentru Camera Deputatilor, Siminica Mirea, Madalin Teodosescu, Ion Spiridon, Dan Stana, Ioana Gherghita, Ana Maria Ciausu, Marian Vasile, Andrei Iordache, Gabriel Nicolescu, Mihai Cirloganu, sper sa nu fi uitat pe nimeni.
Pe surse, din zona PNL vin informatii despre existenta unui conflict deschis cu liberalii proveniti din fostul PDL pe tema candidaturilor la parlamentare. Mai exact, se vehiculeaza ca atat dvs. cat si Siminica Mirea vizati locul 1 la Senat. Care este realitatea?
Nu exista nici un conflict, se poate vorbi cel mult despre o concurenta. De altfel, a fost formata o comisie care a analizat cererile de candidatura, a tinut cont de rezultate, de loialitatea fata de partid, experienta politica, competenta, etc, a stabilit o ordine care ulterior a fost votata in unanimitate in CJEx si in Biroul Permanent Judetean Olt, lista care a fost transmisa la Bucuresti si de care cred ca se va tine cont fara probleme.
Deci cine este pe primul loc la Senat?
in urma procedurilor de care am vorbit mai devreme, eu voi deschide aceasta lista.
La baza luarii acestei decizii de a candida se afla feedback-ul primit de la cetateni, primari, colegi de partid?
Da, recunosc. A contat foarte mult parerea oamenilor cu care am discutat, care ma cunosc si stiu ca intotdeauna imi respect cuvantul dat, a contat foarte mult si parerea colegilor de partid. Sunt in PNL de 22 de ani si am participat la toate bataliile electorale din acesti ani, reusind impreuna cu echipa sa obtinem rezultate bune chiar si in perioadele in care partidul trecea prin momente dificile.
Cum vedeti revenirea la votul pe lista, credeti ca acest sistem va favoriza PNL?
Nu cred ca se poate vorbi de favorizarea sau defavorizarea vreunui partid, marele avantaj ar fi ca viitorul Parlament nu va mai fi supradimensionat ca in actualul mandat.
Cati parlamentari credeti ca va avea PNL la Olt?
Sigur vom castiga un mandat de deputat si unul de senator, si in proportie de 70-80% vom lua al doilea mandat de deputat. Daca s-ar respecta procentele de la locale, cel de-al doilea mandat de deputat ar fi sigur, iar eu sunt optimist.
Oamenii par din ce in ce mai dezinteresati de alegeri, credeti ca prezenta la vot va fi satisfacatoare? Are PNL o strategie de mobilizare a electoratului si de recastigarea increderii oamenilor in clasa politica?
Cred ca la data alegerilor, respectiv 11 decembrie, toate partidele vor reusi sa convinga si sa-si mobilizeze electoratul in asa fel incat prezenta la vot, chiar si in conditii vitrege, sa fie mult mai mare decat estimeaza analistii politici la ora actuala. Normal ca si noi avem o strategie pregatita, care cuprinde toate etapele necesare obtinerii unui rezultat bun.
- Advertisement -