2.1 C
Slatina
miercuri,1 ianuarie,2025

Ultimele Articole

Tablou coregrafic dedicat Centenarului, la editia jubiliara a Concursului Calusul Romanesc de la Slatina

- Advertisement -

Asa cum ne-au obisnuit de cativa ani incoace, organizatorii – Palatul Copiilor Adrian Baran Slatina, sub egida Inspectoratului scolar Judetean Olt, Primaria si Consiliul Local Slatina, in parteneriat cu alte institutii publice si culturale oltene, au pregatit inca o supriza pentru concurentii din Romania, Republica Moldova si Slovacia, dar si pentru spectatori.
Chiar in ziua deschiderii oficiale a editiei jubiliare a Concursului Calusul Romanesc, 30 mai 2018, pe esplanada din centrul Slatinei, locatia principala de desfasurare a evenimentului cultural, formatiile invitate vor lua parte la tabloul coregrafic Cand se joaca romaneste, Romania intinereste dedicat Centenarului Marii Uniri. Acesta tablou coregrafic este parte integranta a proiectului lansat de Inspectoratul scolar al Judetului Olt dedicat Centenarului la care participa copii de la 49 de scoli din judetul Olt si 16 unitati de invatamant din tara, dar si reprezentanti ai mai multor zone folclorice din Romania. Sunt copii, nu doar cei de la dansuri, care in scoala invata sa joace dansuri din toate zonele tarii, iar tabloul coregrafic <> este doar o componenta a proiectului inspectoratului, care se intinde pe parcursul acestui an, urmand a se finaliza la 1 decembrie, cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire, a declarat profesorul Ilie Braileanu, directorul Palatului Copiilor Adrian Baran Slatina.
De miercuri, 30 mai, si pana pe 1 iunie, inclusiv, ansamblurile de copii vor lua parte la vizite si demonstratii artistice care au loc la Inspectoratul scolar Judetean Olt, Primaria Slatina si Consiliul Judetean Olt, spectacole demnostrative la Fantana Sperantei, Piata Zahana si Piata Steaua, concursul propriu-zis urmand a se desfasura pe scena amenajata pe esplanada.
O premiera la editia de anul trecut a Concursului Calusul Romanesc a fost stabilirea a doua recorduri nationale, respectiv 1.052 de copii care au jucat simultan calusul si 2.369 de copii participanti la acest eveniment folcloric. Reusita din 2017 vine dupa ce in anul 2016 a mai avut loc o performanta la acelasi concurs, si anume calusul jucat in sincron de peste 300 de dansatori din Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți