-0.8 C
Slatina
marți,26 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Compania de Apă Olt, contract de finanțare semnat pentru extinderea și modernizarea rețelelor de utilități

- Advertisement -

Cel mai mare proiect de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare din județ a fost semnat. 241 de milioane de euro, în mare parte bani europeni, vor fi investiți în confortul oltenilor. 85% din valoarea totală a proiectului este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local.

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, și directorul Companiei de Apă Olt, Cătălin Ușurelu, au semnat marţi contractul care va asigura fonduri consistente pentru dezvoltarea rețelelor de utilități din Slatina, dar și din alte localități ale județului. „Începem, astăzi (marţi n.r.), o nouă etapă, poate cea mai importantă a acestui proiect care înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din 25 de localități din județul Olt. De aceea, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au susținut acest proiect, cel mai mare desfășurat vreodată în județul Olt. De la echipa din cadrul CAO, autorități județene și locale, la reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, cu toții am contribuit la realizarea acestui obiectiv. Acum, când semnăm cererea de finanțare, putem spune că a meritat așteptarea și tot efortul depus de noi toți pentru cele 25 de comunități oltene”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Ministerul Fondurilor Europene a selectat spre aprobare, în data de 1 noiembrie 2019, „Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro.

Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia Mare, Rusănești, Șerbănești, Crâmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți şi Schitu sunt localitățile care vor beneficia de investiții. În cadrul proiectului, se vor moderniza și extinde rețelele de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi. În plus, la Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș, se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare. Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți