2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus. Trei olteni carantinați sub pază, după ce au părăsit locația de autoizolare

- Advertisement -

Ultimele date oficiale prezentate de Direcția de Sănătate Publică privint situația epidemiologică – noul coronavirus, prin intermediul Prefecturii, arată că la nivelul județului a crescut atât numărul persoanelor aflate în autoizolare, cât și cel al carantinaților în centrele din Olt. Cifra se apropie cu pași repezi de 1.100. Totodată, avem și primii trei olteni care au părăsit locația de autoizolare și au fost carantinați sub pază.

O mie de izolați la domiciliu și 74 de carantinați

Potrivit Prefecturii Olt, de la începutul perioadei de supraveghere și până în prezent, numărul total al persoanelor aflate în monitorizarea DSP a ajuns la 1.781. O mie dintre ele sunt izolate la domiciliu, 707 au ieșit din autoizolare, iar alte 74 sunt carantinate în centrele din județ. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de virusul chinezesc COVID-19, transmit autoritățile.

Sute de controale la izolații la domiciliu și șase amenzi aplicate

În ultima zi, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Olt au efectuat nu mai puțin de 479 misiuni de verificare a respectării măsurii de izolare la domiciliu şi 72 misiuni de verificare a respectării suspendării activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri.

Pentru nerespectarea măsurii de autoizolare, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus, au fost aplicate trei sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 lei. Totodată, pentru nerespectarea Ordonanței Militare, au fost aplicate trei amenzi unor unități economice, în cuantum de 15.000 de lei.

Trei persoane carantinate, pentru nerespectarea măsurii de autoizolare

Ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare nr. 2/22.03.2020, părăsirea locației de izolare la domiciliu atrage plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru alte 14 zile. Pentru încălcarea acestei prevederi, doar duminică au fost preluați trei olteni, din apropierea adresei de izolare la domiciliu, și transferați în locațiile de carantină instituționalizată pentru următoarele două săptămâni. „Din nou, facem apel la persoanele izolate la domiciliu, carantinate sau internate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din locaţia în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19”, au mai transmis autoritățile.

Un pacient depistat cu COVID-19 externat, alți doi internați

În județ au fost confirmate până acum trei cazuri de infectare cu virusul chinezesc. Primul dintre ele este cel al bărbatului de 51 de ani, din municipiul Caracal, testat pozitiv de DSP Olt, care sâmbătă a fost declarat vindecat și externat de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova. Celelalte două sunt în continuare spitalizate. Vorbim de tânărul de 22 de ani, din municipiul Slatina, testat pozitiv de DSP Arad și internat la aceeași unitate medicală din Craiova, și de tânăra de 21 de ani, tot din Slatina, gravidă, testată de doctorii de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” București și depistată cu coronavirus, care în prezent este spitalizată la Maternitatea Bucur din Capitală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți