Chiar dacă vaccinul anti-COVID ar putea ajunge undeva la începutul anului și în România și tot atunci este preconizată și începerea campaniei de vaccinare, reprezentanții Prefecturii Olt, dar și specialiștii Direcției de Sănătate Publică, deja fac pregătiri pentru a găsi spații unde să fie înființate centre pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2. Acestor autorități se alătură și Consiliul Județean Olt, instituție administrativă care, potrivit președintelui Marius Oprescu, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Slatina, ar urma să transforme unele spații care le aparțin în aceste centre de vaccinare. Potrivit unor informații, în județ ar urma să existe 25 de astfel de centre, locațiile unde acestea vor funcționa fiind în curs de evaluare.
Cătălin FIRCOIU
Cinci din totalul celor 25 de centre vor fi destinate imunizării personalului medical și a personalului din centrele de asistență socială, vaccinarea acestora având loc într-o primă etapă, iar alte zece centre sunt în curs de identificare pentru vaccinarea anti-COVID a populației care face parte din etapa a doua, respectiv persoanele din categoria de risc ridicat, respectiv vârstnicii de peste 65 de ani și cei cu probleme medicale grave (undeva la aproximativ 85.000 de persoane sunt în județul Olt n.r.), dar și personalul din alte domenii de activitate cheie. Restul populației este inclusă în a treia etapă de imunizare împotriva noului Coronavirus.
Pe lângă cele 15 centre, în județ mai sunt în curs de evaluare alte zece locații care vor fi destinate vaccinării anti-COVID, trei dintre acestea urmând a funcționa în municipiul Slatina, două în municipiul Caracal și câte unul în orașele Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Piatra Olt și Scornicești.