Sala Europa a Consiliului Județean Olt a găzduit joi ultima ședință ordinară din acest an în care au fost supuse aprobării, de către consilierii județeni, aproximativ 20 de proiecte de hotărâre. Două dintre ele au făcut referire la trecerea unei suprafețe de teren, dar și a unui imobil, din domeniul public al județului și aflate în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt în domeniul public a două localități oltene. Este vorba despre primăriile din municipiul Caracal și orașul Balș, în zonele respective urmând a fi realizate proiecte mărețe.
Cătălin FIRCOIU
Un teren în suprafață de puțin peste 7.000 de metri pătrați, situat pe strada Dragoș Vodă, nr. 2, din municipiul Caracal a fost trecut în domeniul public al unității administrativ teritoriale. Cedarea terenului s-a făcut la solicitarea Primăriei Caracal, care îl va utiliza pentru dezvoltarea urbanistică a zonei respective.
Aleșii județului au aprobat și trecerea unui imobil din domeniul public al județului, administrat DGASPC Olt, în domeniul public al Primăriei Balș. Mai precis, este vorba despre clădirea Centrului de Plasament „Floare de colț”, de pe strada Plopului, nr. 16 B, din orașul de pe malul râului Olteț, care urmează a fi reabilitat, modernizat și folosit ca sediu pentru instituțiile publice.
Terenul preluat de Primăria Caracal o să fie folosit în privința dezvoltării unei străzi și construirea unei parcări cu mai multe locuri, dar și amenajarea de spații verzi, a transmis Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.
„De-a lungul timpului, CJ Olt a fost alături de UAT-urile din județul Olt. Atât la Caracal, cât și la Balș, este vorba despre două imobile. La Caracal un teren, la Balș o clădire. Le transferăm proprietatea către unitățile administrativ teritoriale, astfel încât autoritățile de aici să-și demareze proiecte necesare localităților. DGASPC nu folosea terenul de la Caracal, iar Primăria urmărește să dezvolte acolo o stradă și să facă locuri de parcare și spații verzi pentru locuitorii din acea zonă, pentru că terenul public pe care îl aveau în jurul blocurilor respective era foarte mic”, a declarat reprezentantul celei mai importante instituții administrative din județ.