2.3 C
Slatina
sâmbătă,23 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Peste 1.200 de olteni bolnavi de cancer, tratați anul trecut prin Programul național de oncologie. Aproape 10 milioane lei, valoarea tratamentului

- Advertisement -

66.964.800 de lei este suma de bani ce a fost alocată în 2021 programelor naționale de sănătate curative pentru bolnavii din Olt, anunță Casa de Asigurări de Sănătate, cu aproape 10 milioane lei fiind tratate cele peste 1.200 de persoane din județ diagnosticate cu cancer.  

Concret, suma alocată anul trecut pentru Programul naţional de oncologie a fost de 9.587.820 lei, prin acest program primind tratament 1.226 de pacienţi.

Prin acest program, pacienții oncologici olteni au beneficiat gratuit de terapii oncologice pentru toate localizările cancerului, respectiv de tratamente cu citostatice, hormonoterapie, imunoterapie, terapii personalizate de ultima oră, simptomatice etc.

CAS Olt mai transmite că în județ au fost trataţi și 17.818 bolnavi cu diabet, pentru care s-au înregistrat cheltuieli totale în sumă de 34.411.857 lei. Prin intermediul Programului național de ortopedie, au fost endoprotezați 186 de pacienți, iar suma alocată a fost de 463.450 lei.

Pentru stare posttransplant au fost tratați, de asemenea, 73 de pacienți, iar pentru boli rare 27 de bolnavi, din care șapte au fost bolnavi cu mucoviscidoză (șase copii și un adult), un bolnav cu sindromul Hunter, un bolnav cu fibroză pulmonară, opt bolnavi cu angioedem ereditar, opt cu scleroză laterală amiotrofică, un bolnav cu tirozinemie și un pacient cu Limfagiomatoză. Suma alocată pentru tratamentul pentru boli rare a fost de 2.471.040 lei.

Programul naţional de tratament al hemofiliei și talasemiei a primit 1.984.290 lei și au fost tratati 15 pacienți, iar 243 de bolnavi au fost tratați prin Programul national de supleere a funcției renale la  bolnavii cu insuficiență renală cronică, suma alocată acestui program fiind de 15.395.270 lei, mai precizează CAS. Programului național de boli endocrine i-au revenit 16.030 de lei și anul trecut au fost tratați 79 de pacienți cu osteoporoză.

Potrivit CAS Olt, sumele alocate din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate pentru finanțarea subprogramelor de sănătate se utilizează pentru asigurarea în spital și în ambulatoriu a unor medicamente și materiale sanitare specifice unor boli cu consecințe grave asupra stării de sănătate a populației. „Beneficiarii programelor naționale de sănătate sunt atât persoanele asigurate care prezintă afecțiuni incluse în programele naționale cât și persoanele care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse dar prezintă afecțiuni incluse în programele naționale”, mai arată Casa de Asigurări de Sănătate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți