2.3 C
Slatina
sâmbătă,23 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Pavilionul Materno – Infantil al Spitalului Slatina, reabilitat termic printr-un proiect de peste 38,5 milioane de lei

- Advertisement -

Blocul Materno – Infantil al Spitalului Județean de Urgență Slatina se va reabilita printr-un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în acest sens joi, 28 aprilie, aleșii județului aprobând un proiect de hotărâre în cadrul ședinței ordinare de la sfârșitul acestei luni. Clădirea, care a fost construită în anul 1987 ar urma să fie modernizată printr-un proiect a cărui valoare se ridică la peste 38,5 milioane de lei, cu TVA.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, spune că pe lângă acest proiect urmează a fi depuse și alte proiecte privind și reabilitarea altor imobile ce se află în subordinea celei mai importante instituții administrative din județ.

„Urmărim pe Programul Național de Redresare și Reziliență să reabilităm termic clădiri pe care le avem în administrare, este o măsură de sprijin la care ne încadrăm. Astăzi (joi, 28 aprilie n.r.), am aprobat reabilitarea termică a Pavilionului Materno – Infantil, un proiect în valoare de 38 milioane de lei (mai exact 38.528.854,45 lei n.r.), cu tot cu TVA. Următoarea etapă este să aprobăm și alte proiecte, în urmă cu o săptămână sau două am aprobat o altă reabilitare termică. Urmează să mai aprobăm alte două sau trei proiecte”, a declarat președintele forului județean.

Clădirea în care funcționează Blocul Materno – Infantil, cu secțiile de Pediatrie, Ginecologie – două și Neonatologie ale Spitalului Slatina, a fost construit în urmă cu aproape patru decenii, adică în anul 1987, suprafața desfășurată a acesteia fiind de 14.948 de metri pătrați.

Imobilul urmează a fi reabilitat termic prin aplicarea de termosistem pe zona opacă a fațadelor și schimbarea tâmplăriei. „Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puțin 50% față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovarea clădirii. Intervențiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2 (dioxid de carbon), situată în intervalul 30% – 60%”, se precizează în anexa proiectului de hotărâre aprobat joi de consilierii județeni.

 

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți