1.2 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Serbările câmpenești din Bobicești, Colonești, Băbiciu, Brastavățu, Șerbănești și Spineni, fără incidente majore

- Advertisement -

Jandarmii olteni au desfășurat joi activități de prevenire în localitățile în care s-au organizat manifestări cultural artistice și unde au fost asigurate măsuri de ordine publică. Cu privire la desfășurarea misiunilor de asigurare a ordinii publice din Bobicești, Colonești, Băbiciu, Brastavățu, Șerbănești și Spineni, în contextul dat de sărbătoarea religioasă a Sfântului Ilie, participanții la serbările câmpenești au respectat regulile de siguranță și ordine publică, precum și recomandările jandarmilor, astfel încât evenimentele publice s-au desfășurat fără incidente și fără aplicare de sancțiuni.

La Colonești, seara s-a încheiat cu o veste bună pentru sărbătoritul Ilie, un tânăr de 16 ani care, cu ajutorul forțelor de ordine, a intrat in posesia portofelului cu acte și bani pe care îl pierduse.

Prin intermediul activităților preventive ce au avut loc în cele șase comune, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au urmărit promovarea comportamentelor pozitive, reducerea violenței, a conflictelor, abuzul de alcool și consumul de substanțe interzise.

„Aceste misiuni au potențialul de a crea un mediu mai sigur și mai sănătos pentru toți membrii societății. În cadrul activităților s-au purtat discuții despre evitarea implicării în situații care ar putea duce la încălcarea legii, existând o varietate de fapte antisociale pe care un tânăr le poate săvârși: vandalismul – distrugerea sau deteriorarea intenționată a proprietății publice sau private; furtul – luarea fără permisiune a bunurilor altor persoane; tâlhăria – folosirea violenței sau amenințarea cu violența pentru a lua bunurile altor persoane; agresiunea fizică – lovirea sau rănirea intenționată a altor persoane; hărțuirea sau intimidarea – comportamentul repetitiv și neadecvat care cauzează disconfort sau anxietate altor persoane; consumul de alcool înainte de vârsta legală și a drogurilor; cyberbullying – hărțuirea sau intimidarea altor persoane prin intermediul internetului sau a tehnologiei. Este important ca tinerii să conștientizeze consecințele acestor fapte antisociale și să se promoveze comportamentele pozitive și respectul față de lege și față de ceilalți membri ai comunității”, a spus Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

De asemenea, oamenii legii au adresat recomandări în scopul responsabilizării cetățenilor cu privire la măsurile de autoprotecție ce pot fi adoptate în vederea reducerii riscului de victimizare, fiind informați despre prevederile legislative referitoare la infracțiunile comise cu violență.

Jandarmii olteni rămân la datorie și în perioada următoare și continuă să își îndeplinească atribuțiile cu responsabilitate, asigurând ordinea și liniștea publică, fiind permanent alături de cetățeni, pentru siguranța acestora.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți