1.2 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Un bărbat de 58 de ani, din Stoicănești, a ars de viu după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări

- Advertisement -

Echipaje din cadrul Stației Stoenești și Detașamentului Caracal, cu trei autospeciale de stingere și două echipaje SMURD, au intervenit în dimineața zilei de duminică, în comuna Stoicănești, pentru a stinge un incendiu izbucnit la o locuință. În sprijinul militarilor au acționat și o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Stoicănești și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În interiorul casei erau doi bărbați, iar un dintre ei, din păcate, a fost găsit fără suflare, având arsuri pe toată suprafața corpului. 

Cealaltă victimă a incendiului este un bătrân de 81 de ani, care era conștient în momentul sosirii salvatorilor și avea arsuri pe față și mâini.

„Din datele transmise de persoana care a anunțat evenimentul la Numărul Unic 112, în locuință se aflau două persoane în momentul izbucnirii incendiului. În momentul sosirii echipajelor, casa ardea generalizat, concomitent cu misiunea de stingere fiind constituite echipe de căutare-salvare a celor două victime. Un bărbat, în vârstă de 81 de ani, a fost identificat de echipele de căutare și extras din locuință, conștient, cu arsuri în zona feței și membrelor superioare. Pacientul a fost transportat la UPU Slatina. Din păcate, proprietarul casei, în vârstă de 58 de ani, a fost identificat în interior, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Misiunea pompierilor, pentru stingerea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, a durat aproximativ două ore și jumătate”, a declarat căpitan Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Sursa citată mai arată că, în urma evenimentului, locuința, cu suprafața de aproximativ 70 de metri pătrați, a ars în totalitate, iar cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum deteriorat sau neizolat față de materialele combustibile.

Potrivit pompierilor din cadrul ISU Olt, măsurile de prevenire și protecție a populației pentru a evita astfel de tragedii sunt: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți