10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

6 motive pentru care oamenii preferă curățarea uscată a hainelor

- Advertisement -

Destule persoane consideră spălarea hainelor și călcatul lor ca fiind activități dificile și neplăcute, totodată manifestându-și nemulțumirea față de timpul pierdut executând aceste trebuie. Așa că nu ar trebui să ne mire faptul că o bună parte dintre oameni preferă să le evite cu orice preț și, în schimb, să apeleze la firme specializate pentru delegarea acestor sarcini.

Cum creșterea cererii este din ce în mai mare, anumite curățătorii chimice din capitală și-au modernizat metoda de lucru și acum folosesc curățarea uscată, pentru că este mai eficientă, rapidă și avantajoasă.
Iată care sunt principalele motive pentru care oamenii aleg curățarea uscată a hainelor:

Majoritatea costumelor sunt realizate din țesături ce au în compoziție lâna, care se micșorează dacă se spală cu apă. Prin curățarea uscată a produselor de îmbrăcăminte din lână sau alte stofe, acestea nu se strâng, nu se întind și nu se răresc, ca în cazul în care ar fi ținute în apă.
La confecționarea costumelor se utilizează mai multe materiale diferite, principale și auxiliare, printre care căptușeli, întărituri, dubluri, furnituri și altele. Acestea, dacă ar fi spălate cu apă, se pot strânge și micșora în mod diferit, fapt ce ar duce la deformarea costumului sau la ruperea unor cusături.

Prin curățarea uscată se evită introducerea costumului în apă. Îmbrăcămintea va fi tratată cu anumiți solvenți speciali pentru curățare chimică corespunzătoare. Apoi se utilizează aburi pentru a îndepărta agentul de curățare folosit. Această metodă de lucru este eficientă, se evită apa, iar hainele sunt curățate, uscate și călcate automat.

Procesul de curățare uscată, numit și dry cleaning, poate fi realizat la o curățătorie chimică de haine în București. Această metodă de spălare este mult mai bună și mai eficientă decât cea umedă, numită wet cleaning. Curățarea chimică se face cu solvenți speciali, urmat de un tratament cu aburi. După aburirea hainelor în scopul îndepărtării solventului, urmează uscarea hainelor la o anumită temperatură, care poate fi cuprinsă între 25-50°С. Etapele sunt: finisarea, presarea, aburirea și călcatul produsului.
Utilajele folosite sunt performante, iar folosirea lor este chiar interesantă. Toate ajută la obținerea rezultatelor dorite în final. Produsul va arăta impecabil la final.

Curățarea uscată ajută la eliminarea eficientă a petelor de pe haine. Agentul chimic selectat este aplicat pe pată, apoi este lăsat să acționeze un anumit timp, iar apoi produsul este aburit și va fi perfect curat. În acest fel se îndepărtează tot felul de pete, de pe orice tip de material – stofă, piele, țesătură pentru draperii, catifea, dantelă, etc.
Prin procesul folosit la curățătoria chimică se pot îndepărta chiar și petele vechi, care în mod normal s-ar curăța mai greu cu apă. Doar cu anumiți solvenți speciali se pot elimina anumite pete persistente de pe haine.

Curățarea chimică uscată nu deformează și nu deteriorează hainele. Produsele primite sunt analizate cu atenție, apoi se stabilește dacă pot fi sau nu supuse procedurii de curățare uscată. Specialiștii analizează și nivelul de uzură al țesăturii și prezența petelor de pe ea, abia apoi aleg tipul de solvent pe care îl vor folosi pentru ca în final să se obțină rezultatele cele mai bune.

Curățarea uscată este mai ieftină și mai rapidă decât curățarea umedă. Prin urmare este destul de avantajoasă și apreciată de oamenii foarte ocupați.
Cei care nu au răbdare să calce în mod frecvent haine, pot face un abonament la o firmă de călcat haine și cămăși în București pentru a duce hainele în scopul de a fi netezite în cel mai eficient mod și fără nici un fel de efort in partea lor. Acest lucru este valabil pentru tot felul de articole de îmbrăcăminte, la care procesul de călcat este mai greu. Astfel ei vor avea produsele perfect călcate, indiferent că este vorba despre costume, jachete, geci, paltoane, rochii, cămăși, halate, pantaloni, salopete și multe altele.

Pentru promovarea serviciilor sau produselor firmei dvs. într-un mod profesional este indicat să apelați la servicii de optimizare SEO de calitate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți