10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șapte angajați de la o fabrică de confecții din Caracal, diagnosticați cu Coronavirus și internați la Spitalul Slatina

- Advertisement -

Femeia de 59 de ani, din municipiul Caracal, confirmată joi cu noul Coronavirus, este angajată a unei fabrici de confecții textile din localitate (Vas Co Tricot, potrivit unor surse locale n.r.) și a intrat în contact cu mai mulți angajați, șapte dintre aceștia fiind diagnosticați sâmbătă cu infecția umană cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, aceștia sunt internați, pentru terapie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Olt, în urma anchetei epidemiologice desfășurată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, până acum au fost identificați opt contacți direcți ai femeii, toți având simptome specifice noului Coronavirus, iar pentru șapte dintre ei rezultatul a fost pozitiv, în timp ce în cazul celui de-al optulea acesta a fost negativ.   

„(…) În urma confirmării unui caz pozitiv Covid-19 în data de 23 aprilie 2020 la o persoană angajată a unei fabrici de confecții textile din municipiul Caracal, internată (la Spitalul Slatina n.r.), DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificați, până în prezent, opt contacți direcți, angajați ai fabricii, ce prezintă simptomatologie Covid-19. Dintre aceștia, șapte angajaţi au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid-19 astăzi, 25 aprilie 2020, iar cel de-al optulea angajat a fost declarat negativ. Cele șapte persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree  si tuse, fiind internate în Spitalul Judeţan de Urgenţă Slatina”, se arată în comunicatul remis de instituția Guvernului în teritoriu.

DSP a dispus închiderea fabricii și dezinfectarea acesteia. 88 de angajați, în autoizolare

După depistarea focarului de Coronavirus, DSP a dispus închiderea fabricii de confecții de la Caracal, precum și dezinfectarea acesteia. Totodată, cei 88 de angajați au fost puși să stea în izolare la domiciliu.

„Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajați a fost dispusă măsura izolării la domiciliu. În cazul apariţiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu vor fi investigate şi testate, conform metodologiei de supraveghere a infecției umane cu noul Coronavirus (2019-nCoV), actualizată. De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecției la locația fabricii”, se mai arată în comunicat. Prefectul de Olt Florin Homorean a dispus și Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP Olt în ancheta epidemiologică în curs de desfăşurare şi să efectueze verificări privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile cărora li s-a impus această măsură.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți