23.1 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Angajați de la Spitalul Slatina, ISJ, IPJ și Finanțe Olt, printre noii olteni depistați cu Coronavirus

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis vineri că multe dintre cele 37 de cazuri COVID-19 raportate în 24 de ore, bilanțul total al acestora de la începutul pandemiei ajungând la 1.909, sunt în instituții sanitare, publice, dar și în unități de învățământ. Printre noii olteni se numără un angajat de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, un salariat de la Inspectoratul Școlar Județean Olt, un polițist al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, dar și un angajat de la Finanțe.

Totodată, au fost comunicate infecții cu virusul SARS-CoV-2 în rândul unor elevi și cadre didactice de la trei unități de învățământ oltene. La Școala nr. 2 Caracal sunt trei cazuri depistate în rândul profesorilor, motiv pentru care toată unitatea școlară a trecut la scenariul roșu, respectiv cursuri în mediul online, la Grădinița cu Program Normal Vulpeni, structură a școlii gimnaziale din comună, unde o educatoare a fost depistată cu Coronavirus, activitatea la grupa respectivă a fost suspendată, iar la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal au fost confirmați trei elevi, de aceea și aici s-a trecut la scenariul 3, orele fiind efectuate tot pe Internet.

Din cele 37 de îmbolnăviri COVID-19, câte au fost comunicate în ultima zi, 26 sunt cu transmitere comunitară.

Iar din totalul de 1.909 persoane din Olt infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, 95 dintre acestea sunt internate la spital, 11 fiind pe Secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă Slatina şi Caracal. Totodată, puțin peste 1.770 de olteni au fost externaţi, 982 fiind vindecați, în jur de 540 care s-au externat la cerere și aproape 250 care au refuzat internarea și au intrat în izolare la domiciliu. Din cauza bolii au murit până acum și 61 de persoane din județ, toate acestea având și boli asociate.

Potrivit statisticilor DSP, sunt şi 10.047 de olteni care s-au testat pentru depistarea infecției cu Coronavirus.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți