15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doar iluminat festiv de sărbători, în Slatina. Manifestările tradiționale, anulate din cauza pandemiei

- Advertisement -

Sărbătorile de iarnă din municipiul Slatina vor fi anul acesta mai sărăcăcioase, în contextul actual al pandemiei de Coronavirus și restricțiile impuse în această perioadă pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Manifestările tradiționale, inclusiv Revelionul în aer liber, organizate anii trecuți au fost anulate, municipalitatea anunțând că slătinenii, dar și vizitatorii orașului în acest sfârșit de an, se vor bucura doar de iluminatul festiv, care se va aprinde fără fast. Ca și în ultimul an, unul dintre punctele de atracție va rămâne Parcul Tineretului.     

Și cum în acest sfârșit de săptămână ne vom bucura de un weekend prelungit, având în vedere zilele libere de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, instalațiile luminoase se vor aprinde mai devreme de 1 Decembrie, respectiv vineri, 27 noiembrie, la ora 17:00.  

„Municipiul Slatina este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat vineri, 27 noiembrie, la ora 17:00. Punerea în funcțiune a instalațiilor  luminoase  va  fi  făcută, însă, fără fast, motivat de restricțiile impuse de pandemie. Slătinenii care au ales să își petreacă acasă minivacanța de 1 Decembrie vor avea parte de un adevărat spectacol de culoare și lumini, mii de ghirlande și figurine îmbrăcând străzile municipiului în straie de sărbătoare”, a declarat Emil Moț, primarul municipiului Slatina.

Edilul a anunțat că unul dintre punctele de atracție va fi anul acesta Parcul Tineretului, însă evenimentele obișnuite a fi organizate în perioada sărbătorilor de iarnă nu vor mai avea loc.

„Unul din punctele de atracție va fi, și în acest an, Parcul Tineretului, unde, atât cei mici, cât și cei mari, se vor bucura, începând din acest week-end prelungit, de o atmosferă de basm, specifică acestei frumoase perioade a anului. Din această feerie a iernii vor lipsi, fără voia noastră, dat fiind că actualele reguli sanitare și de distanțare socială o impun, manifestările tradiționale pe care municipalitatea le organiza: evenimentele de Moș Nicolae, Desaga lui Moș Crăciun, Revelionul în aer liber”, a conchis primarul.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți