12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Inspectorii de muncă din Olt, amenzi pentru angajatorii din domeniul construcțiilor

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au desfășurat, în perioada iunie – octombrie 2020, „Campania privind obligațiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, măsurile necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea în șantierele temporare sau mobile”. Controalele au avut loc la nivel național, în urma verificărilor care au avut loc în județ, trei firme de construcții fiind amendate, în primul rând, pentru lipsa măsurilor de protecție în privința muncitorilor de pe șantiere.

Cătălin FIRCOIU

Angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor, la nivelul județului Olt, au fost în vizorul inspectorilor de muncă. 

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă, au verificat 24 de angajatori, care aveau 251 de muncitori pe șantiere, în urma controalelor fiind dispuse 53 măsuri de remediere a deficiențelor și aplicate 53 sancțiuni contravenționale, din care 50 avertismente și trei amenzi în valoare de 11.000 de lei. Potrivit ITM Olt, cele mai frecvente deficiențe constatate au fost neîntretinerea cailor de circulaţie pe şantier; utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă; neutilizarea scărilor din dotare; neîntocmirea documentelor referitoare la verificarea schelelor de faţadă înainte de utilizare; neutilizarea echipamentului individual de protecţie din dotare.

Totodată, inspectorii de muncă au urmărit în timpul verificărilor desfășurate în campanie cum sunt organizate activităţile  de  securitate  şi  sănătate  în  muncă pe șantierele temporare sau mobile; lucrul la înălţime și acordarea echipamentului individual de protecție; utilizarea instalațiilor de ridicat și protecţia împotriva electrocutării pe șantierele temporare sau mobile; instruirea lucrătorilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți