16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

CAO face pași spre o rețea de apă inteligentă. Se dorește achiziționarea a 3.000 de contoare apă/apometre, cu citire la distanță, proiectul având o valoare de peste 11 milioane lei

- Advertisement -

Compania de Apă Olt a transmis joi, 28 septembrie 2023, că a demarat implementarea proiectului „Măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate de SC Compania de Apă Olt SA”. Valoarea acestuia se ridică la peste 11 milioane lei, prin care se dorește achiziționarea a 3.000 de contoare apă/apometre, cu citire la distanță. Totodată, prin implementarea proiectului se va reduce cu 15% cantitatea de apă pierdută.

„Obiectivul general al proiectului este sprijinirea transformării digitale a Companiei de Apă Olt, în vederea monitorizării și controlului activelor și digitalizării activității de furnizare a serviciilor de apă și canalizare, precum și pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate. Valoarea totală a proiectului este de 11.706.982 lei, din care valoarea eligibilă a investiției este de 9.778.190 lei, fără TVA. Proiectul presupune implementarea unui sistem informatic integrat pentru managementul pierderilor de apă, oferă soluții specifice pentru managementul alimentării si distribuției apei, punând bazele unui rețele inteligente de apă. Pe parte tehnică, echipamentele vor fi atent monitorizate, vor exista rapoarte detaliate privind gradul de defectare și o situație a necesarului de echipamente”, se precizează într-un comunicat de presă remis de CAO.

Noile contoare apă/apometre, cu citire la distanță, se adaugă celor peste 3.700 de contoare inteligente pe care compania le-a montat, în ultimii ani, în Slatina. De asemenea, prin implementarea acestei investiții
se va reduce cu 15% cantitatea de apă pierdută.

„Se vor achiziționa și 3.000 de contoare apă/ apometre, cu citire la distanță și 50 de debitmetre, care se vor adăuga la celelalte 3.726 de contoare inteligente pe care Compania de Apă Olt le-a montat, în ultimii ani, pentru locuințele individuale și asociațiile de proprietari, din municipiul Slatina. Prin implementarea acestui proiect, se va reduce cu 15% cantitatea de apă pierdută, prin identificarea rapidă a avariilor și asigurare unui răspuns rapid, scăzând costurile de tratare și energie asociate pierderilor de apă se reduce timpul de intervenție pe rețelele de apă și canalizare se reduce timpul de întrerupere a serviciului de alimentare cu apă. Compania de Apă Olt are ca obiective principale îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare din municipiile și orașele județului Olt și asigurarea accesului la rețelele de apă și canalizare a tuturor cetățenilor din localitățile unde suntem prezenți”, au mai spus reprezentanții CAO.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți