13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din județ, acțiuni preventive în rândul preșcolarilor de la două grădinițe din Slatina și Drăgănești Olt

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier Olt, Biroului Rutier Slatina și Poliției orașului Drăgănești Olt, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat acum două zile, pe 7 noiembrie 2023, activități educativ preventive în rândul preșcolarilor din două unități de învățământ, din municipiul Slatina și orașul Drăgănești Olt, pe linia siguranței rutiere și prevenirii violenței în școli. Acțiunile au avut loc la Grădinița cu Program Prelungit 7, din municipiul Slatina, și Grădinița „Dumbrava Minunată”, din orașul Drăgănești Olt.

„În cadrul activităților, pentru prevenirea violenței în școli, oamenii legii au abordat subiecte și au adresat recomandări copiilor cu privire la potențialele pericole la care pot fi expuși, vizând dezvoltarea unui set de abilități la care aceștia să apeleze în diverse situații. Copiii au fost interesați și receptivi la mesajele și recomandările polițiștilor, context în care au formulat întrebări, având loc discuții libere pe aceste teme”, se precizează într-un comunicat de presă remis de IPJ Olt.

Preșcolarii au fost angrenați și în activități practice, respectiv jocuri cu caracter educativ, specifice vârstei, în care s-a făcut referire la trecerile pentru pietoni, semafoare și semnele de circulație, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere. Totodată, micuților le-au fost transmise sfaturi și recomandări în ceea ce privește modul de traversare a străzii, respectarea regulilor de circulație sau deplasarea de acasă către școală, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Autospecialele din dotarea polițiștilor au stârnit interesul și au captat atenția copiilor, aceștia având posibilitatea să se familiarizeze cu echipamentul și dotările acestora și cu semnalele sonore și luminoase.

Beneficiari ai acestor activității au fost peste 280 de preșcolari și aproximativ 25 de cadre didactice.

Siguranța elevilor și preșcolarilor reprezintă o prioritate a Poliției Olt, iar polițiștii ce desfășoară acțiuni informativ preventive răspund tuturor solicitărilor dascălilor pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți