17.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea solicită modificarea și completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice

- Advertisement -

În legislația actuală există o reglementare care dezavantajează pensionarii români pe care senatorul PSD de Olt Siminica Mirea a identificat-o, acesta fiind și motivul pentru care propune modificarea și completarea Legii 263 din anul 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Majoritatea lor sunt vârstnici care au probleme de sănătate și adesea se confruntă cu dificultăți în a se deplasa, fapt pentru care este nevoie de măsuri suplimentare de protecție și sprijin.

„Pentru a solicita bilete de tratament sau bilete de odihnă, pensionarii trebuie să depună, la sediul casei teritoriale de pensii, o cerere tip, împreună cu toate documentele necesare. Acest lucru obligă mulți pensionari să călătorească distanțe considerabile, uneori zeci sau chiar sute de kilometri, pentru a ajunge la sediile caselor teritoriale de pensii. După ce dosarele sunt aprobate, aceștia trebuie să facă o altă călătorie, la fel de anevoioasă, pentru a ridica biletele. Considerăm că pensionarii ar trebui să aibă opțiunea de a depune cererile pentru bilete de tratament sau bilete de odihnă, la autoritățile publice locale sau la primăria de domiciliu, și nu doar la casele teritoriale de pensii”, a declarat senatorul social democrat oltean.

Siminica Mirea mai spune că această soluție ar fi posibilă în baza unei convenții între casele teritoriale de pensii și autoritățile publice locale.

„Astfel, după aprobarea cererilor, pensionarii ar putea primi biletele direct de la aceste autorități, ceea ce ar reduce considerabil efortul și disconfortul deplasărilor lungi, de multe ori prea dificil pentru aceștia. Implementarea acestor măsuri nu va necesita alocarea de fonduri bugetare suplimentare”, a adăugat parlamentarul PSD de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți