23 C
Slatina
marți,25 iunie,2024

Ultimele Articole

Ansamblul „Brâulețul” de la Pârșcoveni, câștigător al trofeului Festivalului internațional de folclor „Floare de tei” de la Corabia

- Advertisement -
Peste o mie de copii au participat în acest sfârșit de săptămână la ediția 19 a Concursului de folclor pentru copii și tineri „Floare de tei” de la Corabia, desfășurat și anul acesta în Piața Independenței din centrul orașului situat la malul Fluviului Dunărea. Tradiționala paradă a portului popular de pe principalele străzi ale urbei, unde concurenții au purtat cu mândrie costumele populare în funcție de zona pe care au reprezentat-o, a deschis evenimentul cultural vineri, 31 mai 2024, acesta încheindu-se duminică, 2 iunie, când peste 250 de copii corăbieni talentați au fost protagoniști ai maratonului artistic „Copilăria din tei”. Misiunea juriului festivalului folcloric, al cărui președinte a fost profesorul Ilie Brăileanu, director al Palatului Copiilor Slatina, și care a avut în componență oameni de specialitate, a fost una dificilă în a desemna câștigătorul trofeului, acesta rămânând pe meleaguri oltenești. 
Ansamblul Folcloric „Brâulețul” de la Pârșcoveni, una dintre localitățile cu suprafață mică ale județului Olt, dar cu oameni inimoși și cu multe premii obținute de acești copii la diverse festivaluri de folclor naționale și internaționale, a fost marele câștigător al concursului. Acest premiu vine după ce și acum zece ani ansamblul obținea trofeul Festivalului „Floare de tei” de la Corabia, iar aceste reușite nu puteau fi posibile fără implicarea activă a coregrafului Alexandru (Sandu) Rizea, Florinei Anghel, director al ansamblului, și Primăriei și Consiliului Local Pârțcoveni, în fruntea cărora se află Dumitru Dănuț Matei. Și dacă ansamblul a luat marele premiu, solista vocală Anca Ștefania Botofei, care colaborează cu acesta, a câștigat un bine meritat premiu II.
„Corabia – 1 iunie 2014, Corabia – 1 iunie 2024. Același Festival internațional «Floare de tei» cu zeci de formații din toate zonele țării și străinătate. Ansamblul din Pârșcoveni – două generații diferite, cu aceeași dragoste de dansul popular și care au adus numeroase premii naționale pentru localitatea Pârșcoveni! La fel ca și în 2014… acum, după 10 ani, și această nouă generație de tineri aduce a doua oară în comuna Pârșcoveni trofeul festivalului la ansambluri folclorice. Mulțumim copiilor din ansamblu pentru efortul depus, coregrafului Sandu Rizea, solistei noastre Anca Ștefania Botofei, doamnei director Florian Anghel, Primăriei și Consiliului Local Pârșcoveni și domnului primar Dumitru Dănuț Matei pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului”, este mesajul postat de pagina oficială de Facebook a ansamblului din Pârșcoveni.
Concursul a fost organizat și anul acesta de Primăria orașului Corabia, Inspectoratul Școlar Județean Olt și Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina – Structura Corabia, iar pe scenă au urcat, rând pe rând, soliști vocali, soliști instrumentiști, ansambluri folclorice, formații de dansuri fete, băieți, mixt, călușari, dar și grupuri vocale și grupuri instrumentale – orchestre din județul Olt – Corabia, Sâmburești, Mărunței, Coteana, Rotunda, Pârșcoveni, Studina, Valea Mare, Piatra Olt, Optași Măgura, Bălteni, Obârșia, Dăneasa, Brastavățu, Vișina, Giuvărăști, Urzica, Tia Mare, Vișina Nouă, Gârcov, Slatina, municipiul București și județele Gorj, Călărași, Bacău, Suceava, Tulcea, Maramureș, Argeș, Sălaj, Teleorman și Dolj. De asemenea, Festivalul folcloric s-a bucurat și de participarea internațională a Ansamblului „Roztocze” din Polonia.
Iar în fiecare dintre cele trei zile ale concursului au fost și recitaluri susținute de Taraful „Virgil Iordache” și soliștii George Nedelea și Mariana Ionescu Căpitănescu, slătineanca JO, Trupa Balkanics și îndrăgitul artist de muzică ușoară Lino Golden.
Din peisajul manifestării nu au lipsit nici terasele, un parc de distracții, standurile expoziționale cu produse de artizanat, textile, tradiționale și dulciuri.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți