19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Anexa unei locuințe din Coteana, în care erau mai multe animale, distrusă de un incendiu devastator. Proprietara a suferit arsuri

- Advertisement -

Anexa unei case din comuna Coteana a fost cuprinsă de flăcări, în dimineața zilei de miercuri, 19 iunie, pentru a stinge incendiul puternic fiind nevoie de intervenția pompierilor Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD. În incinta imobilului erau mai multe animale, un vițel murind după ce a fost surprins de foc. Proprietara a suferit și ea arsuri la mâini, refuzând însă transportul la spital.

„În momentul sosirii echipajelor, în interiorul construcției se aflau o vacă, un cal și mai mulți porci, care au fost salvați. Din nefericire, un vițel a fost surprins de flăcări. Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ trei ore. În urma evenimentului a ars anexa cu suprafața de aproximativ 40 metri pătrați și bunurile din interior și acoperișul casei de locuit pe o suprafață de cel puțin 80 de metri pătrați. Proprietara, cu arsuri la membrele superioare, a fost monitorizată de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital”, a declarat sergentul major Maria Alina Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații.

Potrivit pompierilor olteni, măsurile de prevenire a unor astfel de evenimente nelăcute sunt: nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți