2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Alte aproximativ 160 de bilete de tratament în stațiuni balneare de la munte și mare pentru olteni

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt a transmis la începutul acestei săptămâni că i-au fost repartizate alte aproape 160 bilete de tratament balnear, mai precis 159, aferente seriei a 11-a din anul în curs, 144 dintre acestea fiind alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de persoanele din județ interesate.

Data de prezentare în stațiunile de la munte sau de la mare pentru biletele din această serie este în perioada 28 iulie – 1 august 2024, iar durata sejurului este de 16 zile calendaristice, în tot acest timp pensionarii, asigurații la sistemul public de pensii, și nu doar ei, beneficiind de cazare, masă și tratament balnear..

Repartizarea biletelor pe stațiuni, potrivit CJP Olt, arată astfel: 39 în Băile Olănești, 12 în Govora, zece în Căciulata, nouă în Neptun, câte opt în Covasna, Felix, Herculane, Amara, câte șase în Eforie Nord, Călimănești, Bala, câte patru în Pucioasa, Geoagiu, câte trei în Buziaș, Mangalia, câte două în Vatra Dornei, Moneasa, Saturn, Techirghiol și Slănic Moldova.

Biletele rămase nealocate, în număr de 15, sunt în stațiunile Amara, Buziaș, Moneasa și Sângeorz Băi.

„Lista cererilor aprobate este afisată la sediul Casei de Pensii Olt, cât și pe pagina de internet a instituției. Persoanelor de pe diagramă care nu ridică biletele de tratament le vor fi anulate alocările, iar biletele devin disponibile pentru persoanele care au cerere depusă și se prezintă la ghiseu. Biletele de tratament se pot ridica până în data de 22 iulie 2024 inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe 24 iulie 2024”, a precizat Claudia Măldăreanu, purtător de cuvânt al CJP.

Cei care pot beneficia de tratament balnear sunt pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 3.000 de lei în hoteluri de două și trei stele, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți