17.3 C
Slatina
luni,16 septembrie,2024

Ultimele Articole

Absolvenții de liceu mai au doar o zi la dispoziție pentru a se înregistra la AJOFM Olt și a putea primi indemnizație de șomaj

- Advertisement -

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt le reamintește absolvenţilor de liceu care nu au promovat sau nu au participat la examenul de Bacalaureat că au posibilitatea să se înregistreze la sediile instituției din Slatina, Balș, Caracal, Corabia și Drăgănești Olt până la data de 6 august 2024, pentru a beneficia de indemnizație de șomaj conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării indemnizaţiei de şomaj.

În cazul depășirii termenului, care este peste doar o zi, absolvenții vor beneficia doar de celelalte măsuri active prevăzute de lege: informare si consiliere profesională, medierea muncii și formare profesională.

„Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, sunt următoarele: act de identitate; act de studiu sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii. Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă şi sunt înregistraţi la AJOFM Olt, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (660 lei) pot solicita indemnizaţie de şomaj”, a declarat Elena Iordache, purtător de cuvânt al AJOFM Olt.

Potrivit sursei citate, acest drept se acordă la cerere, pe o perioadă de șase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire și constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, al cărei cuantum este de 330 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți