15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

CAO: Apă mai bună în municipiul Slatina, după ce stația de tratare Nicolae Bălcescu a fost pusă în funcțiune

- Advertisement -

Reprezentanții Companiei de Apă Olt au anunțat joi, 12 septembrie, că lucrările la Stația de Tratare Apă Nicolae Bălcescu, din municipiul Slatina, investiție realizată în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Olt în perioada 2014 – 2020” au fost finalizate.

Investiția se ridică la puțin peste 35,5 milioane de lei și a fost recepționată la jumătatea lunii august a acestui an.

Lucrările efectuate și la Stația de Tratare Apă din satul Salcia al comunei Slătioara sunt aproape gata.

„În Stația de Tratare Nicolae Bălcescu, cu un debit zilnic de 540 metri cubi pe oră, o adevărată uzină de apă, se desfășoară un întreg proces de potabilizare pentru a nu mai exista modificări ale turbidității apei. Pentru îmbunătățirea calității apei care ajunge în casele cetățenilor municipiului Slatina, compania, prin antreprenorul care se ocupă de execuția lucrării, a alocat fonduri în cadrul acestui proiect cu finanțare europeană și pentru construirea Stației de Tratare Apă Salcia. Lucrările sunt și aici aproape de finalizare”, se arată într-un comunicat de presă remis de CAO.

Potrivit aceleiași surse, scopul companiei este îmbunătățirea calității apei furnizate și eliminarea problemelor legate de turbiditate.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți