15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni și alți reprezentanți MAI, în mijlocul copiilor în prima săptămână a noului an școlar

- Advertisement -

În prima săptămână de la deschiderea noului an școlar 2024 – 2025, reprezentanții tuturor structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Olt au desfășurat o serie de acțiuni menite să asigure siguranța elevilor și a cadrelor didactice, prevenirea infracționalității în zona unităților de învățământ și educarea elevilor în privința respectării regulilor de circulație și a comportamentului civic.

„În fiecare zi, polițiștii de la structurile de ordine publică și rutieră au fost prezenți în proximitatea școlilor pentru a fluidiza traficul, a preveni aglomerațiile și a asigura traversarea în siguranță a elevilor. De asemenea, au fost monitorizate zonele din jurul unităților de învățământ pentru prevenirea oricăror fapte antisociale sau comportamente violente”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Olt.

Iar în colaborare cu unitățile de învățământ, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat sesiuni de informare pentru elevi și profesori, având ca tematică prevenirea consumului de droguri, combaterea violenței în școli și prevenirea bullying-ului.

La rândul lor, polițiștii rutieri au verificat mijloacele de transport destinate elevilor, asigurându-se că acestea respectă normele de siguranță rutieră, iar șoferii au documentele necesare și respectă regulile de circulație.

„Au fost realizate acțiuni preventive în școli, cu scopul de a reduce riscul implicării tinerilor în activități infracționale. Aceste activități au inclus întâlniri cu elevii pentru a discuta despre consecințele unor comportamente antisociale și despre importanța respectării normelor legale. Pentru a descuraja orice tip de infracționalitate, au fost intensificate patrulele în apropierea unităților de învățământ, atât pedestru, cât și cu autospeciale, alături de jandarmi. Aceste patrule au avut un efect preventiv, reușind să descurajeze comportamentele deviante. În continuare, echipajele de jandarmi vor patrula zilnic în zonele adiacente unităților de învățământ, pe traseele de afluire și defluire, atât pentru prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru a fi în măsură să reacţioneze cu operativitatedacă situația o va impune”, se mai precizează în comunicat.

Și în acest an școlar specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt vor continua acțiunile de îndrumare și control în instituțiile de învățământ, astfel încât eventualele nereguli constatate să fie eliminate.

În urma acțiunilor din prima săptămână a noului an de învățământ, polițiștii au constatat o reducere semnificativă a incidentelor în zona școlilor și o creștere a gradului de conștientizare în rândul elevilor cu privire la siguranța personală. De asemenea, traficul rutier a fost gestionat, fără accidente grave în apropierea unităților de învățământ.

„Vom continua aceste activități pe tot parcursul anului școlar, urmărind să menținem un mediu educațional sigur și să consolidăm parteneriatul dintre reprezentanții MAI, școală și comunitate”, se mai arată în același comunicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți