23.1 C
Slatina
vineri,20 septembrie,2024

Ultimele Articole

Poveste de viață la Spitalul Slatina. Echipa Secției Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, operație de peste șapte ore în cazul unui tânăr de 24 de ani, din Fărcașele

- Advertisement -

Spitalul Județean de Urgență Slatina a făcut publică vineri, 20 septembrie, povestea unui tânăr care a fost supus unei intervenții chirurgicale de peste șapte ore, efectuată de echipa Compartimentului Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, condusă de doctorul Florin Popa, director medical al celei mai mari unități medicale din județul Olt.

Iulian Ionuț Radu, un tânăr de 24 de ani, din comuna Fărcașele, care a fost victima unui traumatism la piciorul stâng prin contact cu un obiect dur/tăios, acum trei luni. Iar după ce a fost internat pe la spitale din Capitale și Caracal, starea pacientului când a ajuns la Spitalul Slatina a fost una precară.

„A fost transportat la un spital de urgență din București, unde s-a făcut toaleta și sutura plăgii. Ulterior, pacientul a fost dispensarizat prin serviciul teritorial de specialitate la Spitalul Municipal Caracal, unde a primit îngrijiri medicale. Medicul care îl avea sub observație, medic primar de Recuperare, Medicină fizică și Balneologie, l-a îndrumat către secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Județean de Urgență Slatina, deoarece evoluția pacientului nu era una corespunzătoare. Evaluat inițial în ambulatoriul integrat spitalului, Ionuț a fost internat în Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă de către doctor Florin Augustin Popa, cu diagnosticul ‘Paralizie completă musculatură lojă anterioară gambă stangă, secțiune veche de nerv peronier comun în apropierea bifurcației’. La internare, starea pacientului era precară: nu mai putea face dorsi-flexia piciorului stâng, nici extensia degetelor, la care s-au asociat modificări de sensibilitate. Ionuț mergea cu dificultate și se împiedica de orice obstacol. I-au fost explicate posibilitățile terapeutice, cât și ce implică intervenția chirurgicală și perioada de recuperare anevoioasă. După o atentă analiză, pacientul a optat pentru intervenția chirurgicală, deși avea programat un eveniment important în viața sa. Intervenția chirurgicală a avut loc în data de 31 august 2024. S-a făcut reconstrucția nervului peronier comun, sub microscop chirurgical, prin folosirea de grefoane nervoase din nervul sural al aceluiași picior. A fost o intervenție grea, laborioasă, ce a durat peste șapte ore”, se arată într-un comunicat remis de SJU Slatina.

Potrivit sursei citate, la mai bine de două săptămâni de la operație, evoluția locală este favorabilă, s-au suprimat firele de sutură, s-a repoziționat atela gipsată, iar pacientul începe recuperarea medicală: „Încet și sigur, Ionuț face pași spre o viață normală, iar asta pentru că la Spitalul Județean de Urgență Slatina nu se spune ‘nu se poate'”.

Această intervenție chirurgicală reușită este rezultatul unei munci în echipă, unde fiecare are rolul și competența sa, iar componenții acesteia sunt coordonatorul echipei chirurgicale – Florin Popa, medic primar Chirurgie Plastică, medic primar doctor Robert Octavian Corâci, medic rezident doctor Alina Alexandra Negrilă, medic primar ATI doctor Dana Conea, asistenți – Claudia Geta Ene, Elena Ancuța Nicola, Lidi Aurel Buzgurilă, infirmiere, brancardier.

„Ei nu așteaptă mulțumiri. Ei știu că din bine au făcut mai bine și, începând de astăzi, un tânăr de 24 de ani își resetează spre normalitate viața de dinaintea unui accident”, este mesajul transmis de reprezentanții Spitalului Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți