26.2 C
Slatina
sâmbătă,21 septembrie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din județ, acțiune de informare pentru protecția animalelor în Dăneasa

- Advertisement -

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat în dimineața zilei de sâmbătă, 21 septembrie, o acțiune de informare și prevenire în comuna olteană Dăneasa. Potrivit agentului principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ, scopul principal al misiunii a fost de a ajuta cetățenii să înțeleagă mai bine responsabilitățile pe care le au în calitate de deținători de animale.

„Această întâlnire a fost un pas important pentru protejarea animalelor și prevenirea comportamentelor neadecvate față de acestea. Polițiștii au vorbit cu cetățenii, într-o atmosferă deschisă și prietenoasă, explicându-le în detaliu prevederile Legii 205 din 2004 privind protecția animalelor. Scopul nostru comun este să asigurăm condiții decente și respect față de toate animalele”, a spus reprezentantul IPJ.

Cetățenii au fost informați și despre Ordonanța de Urgență a Guvernului 155/2001, ce reglementează programul de gestionare a câinilor fără stăpân, precum și despre sancțiunile legale care pot apărea în cazul nerespectării acestor reglementări.

„Au fost discutate și consecințele juridice grave pe care le pot avea actele de cruzime sau neglijență față de animale. Polițiștii au subliniat că anumite acțiuni sunt considerate infracțiuni grave și pot fi pedepsite cu închisoare, atrăgând atenția asupra importanței tratării animalelor cu respect și grijă. Astfel de acțiuni sunt esențiale pentru prevenirea abandonului și maltratării animalelor și vor continua în comunități din întreg județul Olt. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să asigurăm un mediu sigur și demn pentru toate animalele, iar sprijinul cetățenilor este esențial în acest demers. Împreună putem face o diferență pentru protejarea celor care nu își pot apăra singuri drepturile!”, a mai declarat agentul principal Șerban.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți