- Advertisement -
S-a tras cortina și peste ediția a XVIII-a a Festivalului-concurs internațional de muzică populară „Mugurelul” de la Dorohoi, județul Botoșani, care s-a desfășurat în zilele de 28 și 29 septembrie 2024. La evenimentul cultural artistic au participat sute de copii şi tineri care au evoluat pe mai multe secțiuni – solişti vocali, solişti instrumentişti, grupuri vocale, ansambluri de cântece şi dansuri folclorice, concursul desfășurându-se pe mai multe categorii de vârstă. Iar printre ansambluri folclorice participante s-a numărat și unul din județul Olt, respectiv „Dobruneanca” din comuna Dobrun, care s-a întors acasă cu premiul I.
Formațiile și interpreții din România – Botoșani, Olt, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Bihor, Iași, Brăila, București, Neamț, Vaslui, Tulcea, Republica Moldova și Ucraina au evoluat pe scena amplasată în Piațeta „Grigore Ghica”, iar orchestra de copii și tineri „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, condusă de inegalabilul profesor Marcel Dupu, a asigurat acompaniamentul invitaților speciali.
Ansamblul „Dobruneanca” din comuna Dobrun a evoluat în Festivalul „Mugurelul” de la Dorohoi, organizat in memoriam Iulian Cojocaru, fost membru al Orchestrei „Mugurelul”, datorită răspunsului afirmativ pe care profesroul Ilie Brăileanu, directorul Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, l-a dat invitației pe care i-a adresat-o profesorul Marcel Dupu, directorul evenimentului.
Iar copiii și solistele vocale ale ansamblului au făcut un adevărat spectacol la Dorohoi cu evoluțiile pe care le-au avut pe scenă după ce înainte au luat parte la tradiționala paradă a portului popular ce a avut loc pe ruta Parcul „Cholet” – Piațeta „Grigore Ghica”.
În total, cei 28 de membri ai „Dobruneanca” au prezentat în fața unui public numeros o suită de fete, o suită mixtă, tradiționalul dans bărbătesc călușul, iar cele două soliste vocale Andreea Iacob și Alexia Rotaru au interpretat cântece populare din zona Olteniei, în urma fiecărui moment din timpul spectacolului lor care a durat o jumătate de oră primind aplauze îndelungate.
Misiunea juriului a fost una dificilă în desemnarea câștigătorilor, însă la final Ansamblul folcloric „Dobruneanca” din Dobrun s-a numărat printre aceștia, obținând premiul I la secțiunea ansambluri.
Solistele vocale Andreea Iacob și Alexia Rotaru au avut și acestea o prestație deosebită, reușind să câștige trofeul la categoria de vârstă 15 – 19 ani. respectiv premiul I,
la categoria de vârstă 11 – 14 ani.
De bunul mers al ansamblului din Olt se ocupă instructorii coregrafi Gheorghe Mitran și Mihai Alexie, directorul Costi Barcan și coordonatorul Cristian Bondrescu, primarul ales al comunei Dobrun, cel care asigură și susținerea financiară a acestuia pentru a putea participa la festivalurile și concursurile folclorice ce se desfășoară în județ, dar și în țară.
- Advertisement -