3.2 C
Slatina
miercuri,11 decembrie,2024

Ultimele Articole

Noi proiecte derulate de CJ Olt la Spitalul Slatina. Pasarelă care face legătura între două corpuri și se va dărâma Secția Infecțioase pentru construirea unui corp nou cu șase etaje

- Advertisement -

În ședința ordinară de la sfârșitul lunii noiembrie, ce a avut loc joi în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, aleșii județului au aprobat documentaţia tehnico-economică, faza studiu du fezabilitate, și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Construirea unei pasarele de legătură între Corpurile C 1 și C 3 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”. Totodată, au fost și alte două proiecte de hotărâre privind o altă investiție la cea mai mare unitate medicală din județul Olt. Este vorba despre aprobarea proiectului „Demolare Pavilion Infecțioase și construi clădire corp nou S + P + 6 E cu destinația spital și activități medicale, amenajări exterioare adiacente, dotări, utilități”, a cheltuielilor legate de proiect și a acordului de parteneriat, precum și proiectul privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru același obiectiv de investiții.

Legat de primul dintre proiecte, Virgil Delureanu, vicepreşedintele CJ Olt, a spus că este vorba despre a despre conectarea pe care o va avea Pavilionul Central cu Corpul Medicală al unității spitalicești.

„Este de o utilitate de importanță majoră pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina. Face legătura între Secția Medicală și clădirea principală a spitalului și se va realiza într-un timp foarte scurt”, a explicat Delureanu.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 2,2 milioane de lei, banii fiind alocați din bugetul Consiliului Județean Olt. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni, din care o lună este perioada de organizare a șantierului și 11 luni execuția propriu-zisă.

Pasarela va fi una suspendată și va lega cele două corpuri de clădire ale SJU Slatina undeva la înălțimea etajului 1 al fiecărui imobil, Pavilion Central și Corpul Medicală.

Construcția acestei pasarele era extrem de necesară, având în vedere că la ora actuală pacienții care sunt internați la Medicală sunt duși cu targa, scaunele cu rotile sau pe jos prin curtea unității spitalicești, pentru a fi supuși la diverse proceduri medicale în Corpul Central.

Suprafața clădirii cu șase etaje care va fi construită după ce va fi demolat Pavilionul Infecțioase este în jurul a 10.000 de metri pătrați, iar fondurile, care sunt de peste 240 de milioane lei, sunt atrase din sursă externă, precum și din bugetul județului.

Noul corp de clădire va avea o Secție de Boli Infecțioase, Sterilizare Centrală, Bloc Operator și Secție de Anestezie și Terapie Intensivă, dar și un heliport care va avea o suprafață construită de peste 570 de metri pătrați.

„Consiliul Județean Olt a procedat la inventarierea fondurilor din Programul Național de Investiții, acum este în stadiul de semnare a acordului acestuia de către președintele CJ Olt și doamna manager a SJU Slatina. Așa cum am specificat și în ședința de astăzi (joi, 28 noiembrie n.r.), valoarea totală este de aproximativ 224 de milioane, iar cu TVA se ridică la 266 de milioane. Este un proiect vital pentru SJU Slatina și pentru toți cetățenii din județul Olt, având o importanță majoră”, a declarat Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean, legat de proiectele referitoare la demolarea Secției de Boli Infecțioase și construcția imobilului nou.

Clădirea în care funcționează Pavilionul Infecțioase al Spitalului Slatina are o vechime de peste 80 de ani, fiind încadrată în clasa a II-a de risc seismic. Totodată, structura existentă nu ar permite extinderea și modernizarea actualei clădiri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți