14.5 C
Slatina
miercuri,2 aprilie,2025

Ultimele Articole

Ortopedul George Oprea de la Spitalul Slatina, în arest la domiciliu după ce a luat mită pentru a efectua o operație în a doua zi de Crăciun

- Advertisement -

Un medic de pe Secția Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost plasat vineri, 27 decembrie 2024, în arest la domiciliu după ce chiar de Crăciun a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru a efectua o operație ortopedică. Este vorba despre ortopedul George Andrei Oprea care a primit 2.500 de lei de la aparținătorul unui pacient internat în prima zi de Crăciun cu traumatism sever, urmând ca operația să fie efectuată a doua zi a sfintei sărbători.

„La data de 26 decembrie 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, la delegarea și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au realizat prinderea in flagrant a unui medic, după ce acesta a primit suma de 2.500 lei de la o persoană. Dosarul a fost înregistrat în urma unui apel efectuat la linia Call Center Anticorupție 0800.806.806, în seara zilei de 25 decembrie 2024, de către aparținătorul unui pacient internat. Apelantul a sesizat faptul că medicul aflat de gardă la Spitalul Județean Slatina a cerut suma respectivă pentru o operație ortopedică ce urma să fie efectuată a doua zi”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Serviciul Anticorupție Olt.

Acuzat de luare de mită, doctorul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar vineri, de Sfântul Ștefan, acesta a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Olt, care au dispus împotriva sa măsura arestului la domiciliu pentru o lună.

„Procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a medicului pentru cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Ieri (vineri n.r.), 27 decembrie 2024, medicul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile”, se mai arată în comunicatul polițiștilor Anticorupție.

Stabilit în Craiova, ortopedul George Oprea va sta în arest la domiciliu în locuința sa din municipiul Craiova, județul Dolj, cu respectarea mai multor obligații, printre care și cea de a nu comunica direct sau indirect, prin nicio cale, cu martorii, cinci la număr. Însă, decizia intanței de judecată oltene nu este definitivă, putând fi contestată, dar până în dimineața zilei de sâmbătă niciuna dintre părți nu depusese contestație.

În această perioadă, Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu platforma Stop Contrabanda inițiată de BAT România, desfășoară campania națională de prevenire a corupției „E timpul să nu mai dăm și noi ceva”. Scopul principal al campaniei lansată pe 13 decembrie 2024 este de a crește gradul de conștientizare asupra fenomenului corupției și de a descuraja practicile de dare și luare de mită, subliniind consecințele legale și sociale grave ale acestor fapte.

Sloganul campaniei „E timpul să nu mai dăm și noi ceva” a fost conceput pentru a contracara o mentalitate eronată potrivit căreia succesul sau rezolvarea unor situații se pot obține și prin mijloace nelegale. În centrul campaniei se află o serie de inițiative de comunicare care explică într-un limbaj simplu, accesibil și direct riscurile la care se expun cei care aleg să ofere sau să accepte mită.

Această inițiativă face parte din seria de evenimente organizate de DGA pentru a marca Ziua Internațională Anticorupție – 9 Decembrie.

Prin mesajul „Pune stop corupției și contrabandei înainte să devină parte din viața ta!”, campania atrage atenția asupra pericolului direct la care se expun cei implicați în acte de corupție, pedeapsa cu închisoarea fiind una dintre consecințele legale imediate. Totodată, subliniază impactul negativ la nivel social: corupția afectează familia, locul de muncă și comunitatea, iar efectele sale se resimt pe termen lung.

Sloganul campaniei a rezultat în etapa de dezvoltare a campaniei, inițiatorii identificând o serie de sintagme des utilizate, la scară largă socială, în cazurile de dare și luare de mită. Campania își propune astfel să descurajeze fenomenul și să explice, într-un limbaj accesibil și direct, ușor identificabil de către public, efectele grave ale corupției și pericolul principal la care se expun toți cei aflați în situația de a oferi și de a accepta mită, respectiv pedeapsa cu închisoarea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți