1.2 C
Slatina
sâmbătă,23 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

FOTO. Un pian de peste 16.000 de euro, donat Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” din Slatina de Asociația „Duiliu Zamfirescu”, cu ajutorul ALRO și CJ Olt

- Advertisement -

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România „Duiliu Zamfirescu”, cu sprijinul ALRO Slatina și în colaborare cu Consiliul Județean Olt, a organizat în 2024 al doilea eveniment anual pentru sprijinirea tinerilor artiști din județul Olt. Este vorba despre Gala Excelenței în Artă, eveniment în cadrul căruia ASCAR a donat un pian în valoare de peste 16.000 de euro Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu”, din municipiul Slatina, pentru a fi folosit de copiii și de tinerii pianiști din județ. Iar în cadrul galei s-au decernat și alte premii tinerilor artiști olteni, în special în domeniile muzicale și ale dansului. Potrivit reprezentanților CJ Olt, cuantumul premiilor înmânate s-a ridicat la 22.000 de euro.

„Anul trecut, când am lansat programul de sprijinire a viitorilor artiști din județul Olt, am identificat un număr impresionant copii și de tineri talentați, care au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și atinge potențialul. Așa se face că am decis să stabilim împreună cu ei și cu îndrumătorii lor care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a progresa în domeniile artistice în care excelează. Acest an, am decis să înlocuim vechiul pian de la Liceul Teoretic ‘Nicolae Titulescu’, să le oferim posibilitatea să lucreze pe un pian nou, care să îi ajute în evoluția lor. Suntem onorați că, prin intermediul ASCAR, putem sprijini tinerele talente din Olt și că putem contribui la dezvoltarea lor viitoare”, a declarat Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovici, președinte și fondator al ASCAR.

Iar printre invitați la eveniment au mai fost Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Dobra, directorul general ALRO, Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al uzinii de aluminiu, Adrian Barbulete, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, profesorul de geografie Adina Gruia, directorul Liceului „Nicolae Titulescu” Slatina, profesor Ilie Brăileanu, director al Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, elevi și profesori ai liceului slătinean, dar și alți copii talentați ai județului.

Strategia ASCAR este de a identifica și de a sprijini, financiar și logistic, copiii și tinerii artiști talentați, programele puse în practică în județul Olt fiind implementate cu ajutorul producătorului de aluminiu ALRO.

„Rămânem consecvenți strategiei noastre pe termen lung de susținere a comunităților în care activăm, în sectoare precum educația, cultura sau cel social. Suntem onorați să fim parte a unor programe care vizează tocmai sprijinirea generațiilor tinere din Olt pentru a-și atinge potențialul, pentru a studia și a deveni cei care vor pune umărul la dezvoltarea viitoare a județului nostru. Așa cum ALRO se concentrează pe dezvoltarea economică a regiunii, avem convingerea că tinerii sprijiniți de ASCAR vor avea un rol important în dezvoltarea socială și culturală”, a spus Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO Slatina.

Iată că „Gala Excelenţei în Artă” devine tradiţie, alăturându-se galelor pe care CJ Olt le organizează pentru a-i premia pe elevii și sportivii cu rezultate bune în educație, dar și în competiții sportive, a declarat Marius Oprescu: „Ideea a fost a domnului Duiliu Zamfirescu şi a asociației dânsului ASCAR, care împreună cu ALRO Slatina, au avut nişte bani în asociaţie şi au hotărât să premieze tinerii artişti din județul Olt. Atunci, împreună am creat acest eveniment care cred că uşor, uşor va deveni o tradiţie şi pe care vom încerca să-l ducem mai departe. Este un domeniu greu, în care succesul se obţine foarte greu, e nevoie de foarte multă muncă şi cred că e important pentru aceşti tineri să putem să-i ajutăm. Sunt mai multe premii, printre care şi pianul care ajunge la Liceul ‘Nicolae Titulescu’ din Slatina”.

Pianul este important pentru elevii de la clasele de pian, care din toamnă și de un amfiteatru reabilitat în totalitate cu fonduri alocate de la bugetul local al Primăriei Slatina, a spus directorul liceului slătinean.

„Acest pian înseamnă enorm de mult în special pentru copiii de la clasele de pian din școala noastră. Vine foarte bine acest moment în care primim pianul, pentru că se renovează și amfiteatrul, cu sprijinul Primăriei Slatina. La începutul anului școlar viitor, sala va fi spectaculoasă. De asemenea, în ultimii ani, elevii noștri de la Școala de Muzică nu au mai putut să facă audiții, pentru că pianele de scenă nu mai funcționează, sunt foarte vechi, am încercat să le reparăm, nu a fost posibil să avem calitatea necesară, pentru ca elevii să poată să învețe, nu să-și strice tehnica. În urma discuțiilor de anul trecut, cu domnul Zamfirescu, am ajuns la concluzia că premiul cel mai important pentru școala noastră este acest pian. La pian, avem peste 60 de copii, pe de altă parte, și cei care sunt înscriși la alte instrumente fac pian secundar, prin urmare, aproape toți cei 200 de elevi din școala de muzică vor beneficia de pian”, a menționat profesoara Adina Gruia.

Reprezentantul ASCAR a mai spus că strategia lor are la bază convingerea că tinerii artiști talentați pot genera schimbări semnificative nu doar în comunitatea artistică din România, dar și în societate în general.

Iar în cadrul ediției a II-a a „Galei Excelenței în Artă” 30 de tineri creativi au fost premiați pentru excelență și talent în domeniul artistic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți