Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a reușit să-i angajeze pe toți cei zece asistenți maternali profesioniști din rândul locuitorilor județului interesați să aibă o astfel de meserie. Acesta a fost target-ul ce a trebuit atins de instituție în acest an, iar pentru următorul an și-a propus să mai găsească alți zece asistenți maternali.
Campania de identificare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care DGASPC are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar. Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducarea numărului de copii tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.
Începând cu 1 ianuarie 2022 până în prezent, au fost depuse la sediul DGASPC Olt 30 de cereri de evaluare de persoane cu domiciliul în județ care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, iar din acestea zece au fost evaluate favorabil, cinci sunt în curs de evaluare și 15 au fost respinse.
„În anul 2022 au fost angajați zece asistenti maternali preofesioniști, opt dintre aceștia au fost evaluati favorabil anul acesta, iar doi au fost evaluați favorabil în anul 2021), astfel că obiectivul DGASPC Olt pe anul acesta a fost îndeplinit.
În cursul acestei luni (octombrie n.r.), DGASPC Olt a informat două primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se precizează într-un comunicat remis de DGASPC.
Întrucât în anul 2023 obiectivul constă în angajarea a altor zece asistenți maternali profesioniști, instituția face în continuare apel la persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.